Πραγματοποιήθηκε το εκπαιδευτικό Σεμινάριο για τα μέλη της ΕΛΕΤΑΕΝ

Πραγματοποιήθηκε το εκπαιδευτικό Σεμινάριο για τα μέλη της ΕΛΕΤΑΕΝ

Για δύο ημέρες, για συνολικά 15 ώρες, 70 περίπου στελέχη της αιολικής αγοράς παρακολούθησαν ένα εντατικό και απαιτητικό πρόγραμμα για την απόκτηση κρίσιμης γνώσης στο νέο ανταγωνιστικό καθημερινό περιβάλλον που φέρνει η απευθείας συμμετοχή των αιολικών πάρκων στην ηλεκτρική αγορά.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 18 και την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019 πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της OTE Academy στο Μαρούσι, το σεμινάριο που οργάνωσε για τα μέλη της η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας ΕΛΕΤΑΕΝ με θέμα τη συμμετοχή των νέων αιολικών πάρκων στην υπό διαμόρφωση ηλεκτρική αγορά. Το σεμινάριο κάλυψε τα ζητήματα που αφορούν τους νέους κώδικες της αγοράς καθώς και τις υποχρεώσεις και τις ευκαιρίες που δημιουργούνται για τα αιολικά πάρκα από τη διαμόρφωση των επιμέρους αγορών (προθεσμιακή, επόμενης ημέρας, ενδοημερήσια, εξισορρόπησης).

Την προετοιμασία του εκπαιδευτικού υλικού και την παράδοση των διαλέξεων είχε αναλάβει η γνωστή συμβουλευτική εταιρεία Poyry, εκ μέρους της οποίας τις εισηγήσεις έκαναν οι Κώστας Θεοδωρόπουλος και Simon Bradbury.

Εισηγήσεις επίσης πραγματοποίησαν την 1η ημέρα ο κ. Γιάννης Βουγιουκλάκης από την GiZ και η κ. Βίκυ Μπλάνα από τον ΑΔΜΗΕ και την 2η ημέρα ο κ.κ. Διονύσης Παπαχρήστου και Ηλίας Δούλος από τη ΡΑΕ.

Ο Πρόεδρος της ΕΛΕΤΑΕΝ κ. Παναγιώτης Λαδακάκος δήλωσε:

«Η απευθείας συμμετοχή των αιολικών πάρκων στην αγορά δημιουργεί νέες προκλήσεις. Πρόκειται για ένα εντελώς νέο περιβάλλον, με ρίσκα και ευκαιρίες. Η αιολική ενέργεια είναι μια ώριμη και φθηνή τεχνολογία ηλεκτροπαραγωγής που θα ανταπεξέλθει στις προκλήσεις αυτές στην Ελλάδα, όπως συνέβη και σε άλλες αγορές του εξωτερικού.
Ο επιστημονικός και επαγγελματικός κόσμος και οι αιολικές επιχειρήσεις έχουμε ευθύνη να προετοιμαστούμε κατάλληλα. Για να μπορέσουμε να προσφέρουμε αποτελεσματικά, φθηνό ηλεκτρισμό προς όφελος της οικονομίας και των καταναλωτών. Αλλά και για να ελέγξουμε και να πιέσουμε την Πολιτεία ώστε να προχωρήσει πιο γρήγορα και πιο ορθολογικά στις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται σύμφωνα με τις βέλτιστες πρακτικές της διεθνούς εμπειρίας και την ευρωπαϊκή νομοθεσία».

Σε όλη τη διάρκεια του σεμιναρίου, και τις δύο ημέρες, συμμετείχαν ενεργά στη συζήτηση οι εκπρόσωποι της ΡΑΕ και της GiZ κ.κ. Παπαχρήστου, Δούλος και Βουγιουκλάκης, γεγονός που καταδεικνύει τη σημασία που αποδίδουν οι θεσμικοί αυτοί φορείς στην ορθή και έγκαιρη ενημέρωση και εκπαίδευση του κλάδου.

Χορηγοί του Σεμιναρίου ήταν η Siemens Gamesa Renewable Energy (Ασημένιος Χορηγός), η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας, η Alpha Bank, η Τράπεζα Πειραιώς, η εταιρεία Elica και η Enercon. Υποστηρικτές ήταν η Comspeq IT Solutions και η ΕΝΤΕΚΑ.

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

Building Green Open Space 2019
B2Green
By B2Green.gr 10:52, 22/03/2019
12th International Scientific Conference on Energy and Climate Change
ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2019
14o ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL