Επίσκεψη Στάινιτς στη γεώτρηση της Energean στο Ισραήλ

Επίσκεψη Στάινιτς στη γεώτρηση της Energean στο Ισραήλ

Thermogas

Το μεγάλο ενδιαφέρον του Ισραήλ για το γεωτρητικό πρόγραμμα της Energean αναδεικνύει η επίσκεψη που πραγματοποίησε την Πέμπτη 28 Μαρτίου ο Υπουργός Ενέργειας Δρ. Γιουβάλ Στάινιτς, συνοδευόμενος από τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Ενέργειας κ. Ούρι Αντίρι, στο γεωτρύπανο Stena DrillMAX, το οποίο εκτελεί την γεώτρηση της Energean στο Βόρειο Καρίς στην θάλασσα του Ισραήλ.

Η γεώτρηση στο Βόρειο Καρίς είναι η πρώτη στο Ισραήλ που στοχεύει σε νέα ανακάλυψη (έως 1,3 τρισεκ. κυβικά πόδια αερίου) από το 2013 και μετά και ο Δρ. Στάινιτς ενημερώθηκε για την πορεία της από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Energean κ. Μαθιό Ρήγα, τον Country Manager της Energean στο Ισραήλ κ. Σαούλ Ζέμαχ και την ομάδα της Energean που εργάζεται στα projects του Ισραήλ. Επίσης, ο Υπουργός Ενέργειας έλαβε ενημέρωση τόσο για την πορεία του προγράμματος ανάπτυξης των κοιτασμάτων Καρίς και Τανίν (2,2 τρισεκ. κυβικά πόδια αποδεδειγμένα και 0,2 τρισεκ. κυβικά πόδια δυνητικά αποθέματα φυσικού αερίου) όσο και για την ερευνητική δραστηριότητα της Energean στις συνολικά επτά άδειες που η εταιρεία κατέχει στο Ισραήλ (συνολικά 7,5 τρισεκ. κυβικά πόδια δυνητικοί πόροι φυσικού αερίου).

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Ισραηλινός Υπουργός Ενέργειας Δρ. Γιουβάλ Στάνιτς δήλωσε σχετικά:

«Είναι η πρώτη μου επίσκεψη σε γεωτρύπανο που λειτουργεί άλλη εταιρεία εκτός των Noble – Delek στο Ισραήλ. Έχουμε, πλέον, ανταγωνισμό στην αγορά και ελπίζω και άλλες εταιρείες να ακολουθήσουν τα βήματα της Energean. Η ανάπτυξη αυτών των κοιτασμάτων φυσικού αερίου θα επιτρέψει στο Κράτος του Ισραήλ να μειώσει την χρήση του άνθρακα και να απολαύσει καθαρό αέρα και περιβάλλον».

Σημειώνεται ότι η "Energean Power", η ιδιόκτητη Πλωτή Μονάδα Παραγωγής, Εκφόρτωσης και Αποθήκευσης (FPSO) που κατασκευάζει η Energean σε ναυπηγεία της Κίνας και της Σιγκαπούρης και θα εγκαταστήσει στο Καρίς, θα αρχίσει να εφοδιάζει την αγορά με αέριο από το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

B2Green
By B2Green.gr 15:09, 29/03/2019
The Solar Future Greece 2019
Bravo Awards 2019
INVENT ICT
ΕΛΙΠΥΚΑ - 1ο Συνέδριο Πυροπροστασίας Κατασκευών
Climatherm Energy 2020»
Verde.Tec 2020»
Energy Commodities 2020»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL