Ενεργειακή βελτίωση των δημοσίων κτιρίων της Κρήτης

Ενεργειακή βελτίωση των δημοσίων κτιρίων της Κρήτης

Civiltech

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο η πρώτη συνάντηση φορέων για την ενεργειακή βελτίωση των δημόσιων κτιρίων, με πρωτοβουλία της ΚΤΥΠ ΑΕ.

Η συνάντηση έγινε την Δευτέρα 8 Απριλίου 2019 στο γραφείο του Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη με τη συμμετοχή του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΚΤΥΠ ΑΕ, Γιάννη Χαρωνίτη, του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, Γιώργου Πιτσούλη και των Δημάρχων Μινώα-Πεδιάδος, Ζαχαρία Καλογεράκη, Ανωγείων, Μανώλη Καλλέργη και Οροπεδίου Λασιθίου, Γιάννη Στεφανάκη.

Στην συνάντηση, εκπροσωπήθηκαν και οι Δήμαρχοι Αγίου Βασιλείου, Γιάννης Ταταράκης, Αρχάνων-Αστερουσίων, Μανώλης Κοκοσάλης, Βιάννου, Παύλος Μπαριτάκης, Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης και Σητείας, Θόδωρος Πατεράκης, από στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών των Δήμων. Οι Δήμαρχοι δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν λόγω της άμεσης ανάγκης αντιμετώπισης των προβλημάτων που προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα στις περιοχές τους.

Ακόμη, συμμετείχαν ο Διοικητής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου, Αστυνομικός Διευθυντής Νίκος Σπυριδάκης, ο Διοικητής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων, Ταξίαρχος Γιώργος Λυμπινάκης, ο Διοικητής της 7ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Πλοίαρχος Γιώργος Αλεξανδράκης και ο Διοικητής του 4ου Πυροσβεστικού Σταθμού Ηρακλείου (ΒΙΠΕ), Επιπυραγός Γιώργος Σταυρακάκης ως εκπρόσωπος της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Κρήτης.

Επίσης, παρέστη και ο Ειδικός Σύμβουλος και μέλος του ΔΣ της ΚΤΥΠ ΑΕ, Αρχιτέκτονας Μίτσος Γεωργακόπουλος, ο οποίος είχε και την ευθύνη της σχετικής παρουσίασης.

Η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο ευρύτερης πρωτοβουλία της εταιρείας «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε» που από το φυσικό της ρόλο καλείται να πρωταγωνιστήσει στην μεγάλη προσπάθεια του Κράτους να ανταποκριθεί στον ευρωπαϊκό στόχο για την μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης, ιδιαίτερα των δημόσιων κτιρίων.

Όπως είναι γνωστό, η ωρίμανση και υλοποίηση των έργων που αφορούν στις ενεργειακές ανακαινίσεις απαιτούν ειδικό προσωπικό, διαδικασίες και οικονομικούς πόρους που δεν είναι άμεσα διαθέσιμοι στους περισσότερους φορείς. Σκοπός της συνάντησης ήταν η διερεύνηση των δυνατοτήτων ανάπτυξης συνεργειών μεταξύ των ενδιαφερόμενων φορέων ιδιοκτητών δημόσιων κτιρίων, με στόχο αφενός την συνολική μείωση των ενεργειακών δαπανών, αφετέρου την ενεργειακή βελτίωση των κτηρίων και την εξασφάλιση συνθηκών ποιότητας στους δημόσιους χώρους εργασίας και διαβίωσης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αναπτύχθηκαν γόνιμοι προβληματισμοί που αφορούν στην ανάπτυξη της α' φάσης συνεργασίας σχετικά με την καταγραφή των αναγκών των φορέων που συμμετέχουν και τις διαδικασίες χρηματοδότησης με σύγχρονα, καινοτόμα, σύνθετα χρηματοδοτικά εργαλεία, που έχουν μελετηθεί στο πλαίσιο της πιλοτικής εφαρμογής του προγράμματος PRODESA σε επτά δήμους της Αττικής. Στο πρόγραμμα, η εταιρεία «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» συμμετέχει σαν παρατηρητής.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΤΥΠ ΑΕ είχε την ευκαιρία να συζητήσει ειδικότερα με τους εκπροσώπους της Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος και της Πυροσβεστικής στην Κρήτη, για την στατική, ενεργειακή αναβάθμιση και προσβασιμότητα των κτιρίων των Υπηρεσιών τους, σε συνέχεια σχετικών συζητήσεων με την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριο Σαντορινιό.

Η ΚΤΥΠ ΑΕ, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων και της εξυπηρέτησης του σκοπού της, δημιουργεί με την πρωτοβουλία της τις προϋποθέσεις αξιοποίησης της τεχνογνωσίας που αποκτά από την συμμετοχή της στα διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα, στην υπηρεσία του Δημόσιου συμφέροντος.

anatolh.com

Building Green Open Space 2019
B2Green
By B2Green.gr 17:35, 11/04/2019
Sto Therm

Τελευταία άρθρα κατηγορίας

Rizakos
Calda Energy - Aermec
Knauf
NanoDomi
Energy In Buildings 2019 - Ashrae Hellenic Chapter
12th International Scientific Conference on Energy and Climate Change
ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2019
14o ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL