Συμφωνία συνεργασίας Greenesco Ενεργειακής και CETC

Συμφωνία συνεργασίας Greenesco Ενεργειακής και CETC

Υπογράφηκε στην Αθήνα συμφωνία Συνεργασίας μεταξύ της GREENESCO Ενεργειακής Α.Ε., εταιρείας των Ομίλων ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ και ATTICA FINANCE και του κρατικού κινεζικού ομίλου εταιρειών υψηλής τεχνολογίας CETC, μέλους του Hope Investment Development Corp. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η συμφωνία περιλαμβάνει τη μελέτη και υλοποίηση έργων εξοικονόμησης ενέργειας, παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, αποθήκευσης ενέργειας και εφαρμογών smart city.

Συμφωνήθηκε επίσης να αναπτυχθεί κοινό τμήμα για έρευνα-ανάπτυξη και παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής τεχνολογίας.

Πιο αναλυτικά:

Η συμφωνία της GREENESCO A.E. με τον Όμιλο CETC αφορά στην παροχή από τον κινεζικό κολοσσό τεχνολογικά πρωτοπόρων λύσεων, στην δημιουργία κοινού τμήματος στην Ελλάδα για έρευνα-ανάπτυξη και παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής τεχνολογίας αλλά και στην από κοινού ανάληψη μεγάλων έργων που αφορούν στην προώθηση της Ενεργειακής Εξοικονόμησης, στην αξιοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγών, στην Αποθήκευση Ενέργειας, στην Συμπαραγωγή, στην Αφαλάτωση αλλά και την υλοποίηση εφαρμογών Smart City και βιώσιμης αστικής μετακίνησης.

Προβλέπει επίσης, τη συνεργασία για τη δημιουργία Κέντρου Έρευνας-Ανάπτυξης αλλά και Παραγωγής προϊόντων και Υπηρεσιών υψηλής τεχνολογίας αλλά και την από κοινού ανάληψη μεγάλων ενεργειακών έργων που θα προωθήσουν την ενεργειακή εξοικονόμηση και την παραγωγή και αποθήκευση ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ουσιαστική οικονομική ανάπτυξη, δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και ενεργή προστασία του περιβάλλοντος.

Η συμφωνία αποτελεί μια ακόμα έμπρακτη απόδειξη της εμπιστοσύνης των ξένων επενδυτών προς την Ελληνική Οικονομία, και γενικότερα στο διαμορφούμενο επενδυτικό περιβάλλον της Ελλάδας, κάτι το οποίο είναι αναγκαίο για την γρήγορη ανάκαμψη της πραγματικής οικονομίας της χώρας μας, μέσω της προώθησης μακρόπνοων έργων βιώσιμης ανάπτυξης.

Εκπρόσωποι των εταιρειών πραγματοποίησαν συναντήσεις με εκπροσώπους του Υπουργείου Ανάπτυξης, του οργανισμού ENTERPRISE GREECE, της Δ.Ε.Η.ΑΝ, του Κ.Δ.Ε.Π, του Ε.Μ.Π.

Την συμφωνία υπέγραψαν την Παρασκευή, 12 Απριλίου, ο κ. Αλέξανδρος Πουλαρίκας, Διευθύνων Σύμβουλος της GREENESCO και ο κ. Li Jie, Σύμβουλος Διοίκησης της CETC.

Κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου με την αξιοπιστία της ENERGY 4YOU

Building Green Open Space 2019
B2Green
By B2Green.gr 16:16, 15/04/2019
Thermal Drones
NanoDomi Διαγωνισμός
Kostal Solar
Συνέδριο Αντισεισμικής Μηχανικής 2019
12th International Scientific Conference on Energy and Climate Change
ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2019
14o ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL