Ν. Δένδιας για αιγιαλό: Το νομοσχέδιό σας κρύβει χοντρά ρουσφέτια

Ν. Δένδιας για αιγιαλό: Το νομοσχέδιό σας κρύβει χοντρά ρουσφέτια

Civiltech

Νομοσχέδιο προχειρότητας, αδιαφορία και χοντρών ρουσφετιών χαρακτήρισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας, τις διατάξεις για τον αιγιαλό οι οποίες ψηφίζονται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής και είναι καλά "κρυμμένες" στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την Ασιατική Τράπεζα.

"Έχουμε καλή κοινοβουλευτική εμπειρία για να μυρίζουμε τα χοντρά ρουσφέτια από μακριά και το νομοσχέδιό σας για τον αιγιαλό κρύβει πολλά χοντρά ρουσφέτια" τόνισε ο κ. Δένδιας. Ο ίδιος υπενθύμισε πως όπως συνέβη και με τις ρυθμίσεις για τις "οικιστικές πυκνώσεις" που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το 2016, έτσι και με τις νέες ρυθμίσεις για τον αιγιαλό, αυτές θα καταπέσουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας ως αντισυνταγματικές. Ο κ. Δένδιας μάλιστα ανέφερε και τις επισημάνσεις της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής επί ορισμένων διατάξεων του αιγιαλού. "Ό,τι έγινε με τις οικιστικές πυκνώσεις , το ίδιο θα γίνει και με τις διατάξεις του αιγιαλού που εξαιρούν από κατεδάφιση ακόμα και κατασκευές μετά τις 28 Ιουλίου 2011 εάν χαρακτηριστούν ως έργο εθνικής σημασίας" τόνισε ο Ν. Δένδιας.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση πως νομοθετεί "φύρδην μίγδην" για να "κρύψει" μέσα σ αυτό διάφορες διατάξεις.

"Φέρατε τις ρυθμίσεις για τον αιγιαλό σε ένα άσχετο νομοσχέδιο 547 άρθρων για να κρύψετε εκεί μέσα ένα σωρό πράγματα. Είναι αυτή καλή νομοθέτηση; Πώς να γίνει μια σοβαρή κουβέντα επί νομοσχεδίου που μπλέκει αιγιαλό, ασιατική τράπεζα, ΕΝΦΙΑ, ΟΤΑ, συνυποσχετικό με τη ναυτιλιακή κοινότητα; Αν και το τελευταίο το φέρατε ακριβώς για να το κρύψετε πολύ καλά. Γιατί όλοι θυμόμαστε τον Πρωθυπουργό που έλεγε πως θα φέρει από τους εφοπλιστές 2-3 δις από τη ναυτιλιακή κοινότητα".

Μαρία Νταλιάνη

capital.gr

B2Green
By B2Green.gr 16:18, 15/04/2019
Sto Therm
Rizakos
Ηλεκτρονκές Υπηρεσίες ΤΜΕΔΕ
Knauf
Calda Energy - Aermec
1st International Biogas Conference
12th International Scientific Conference on Energy and Climate Change
14o ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL