Αιολικό πάρκο στο Τέξας εξαγοράζει η Τέρνα Ενεργειακή - Στα 310 εκατ. δολάρια η επένδυση

Αιολικό πάρκο στο Τέξας εξαγοράζει η Τέρνα Ενεργειακή - Στα 310 εκατ. δολάρια η επένδυση

Σε μία ακόμη μεγάλη επένδυση στην αγορά Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας των ΗΠΑ προχωρά η εταιρεία ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, μέλος του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η εταιρεία στη σχετική της ανακοίνωση, κατέληξε σε συμφωνία για την εξαγορά αιολικού πάρκου στο Τέξας, εγκαταστημένης ισχύος 200 MW.  Το αιολικό πάρκο βρίσκεται σε λειτουργία εδώ και 15 μήνες.

Η συνολική αξία της επένδυσης ανέρχεται σε 310 εκατ. δολάρια.

Με το νέο αιολικό πάρκο, η συνολική εγκατεστημένη ισχύς του Ομίλου ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή στις ΗΠΑ ανέρχεται στα 493 MW. Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία λειτουργεί ήδη δύο αιολικά πάρκα στις ΗΠΑ, ένα ισχύος 138 MW στην περιοχή Elmore County του Idaho κι ένα ισχύος 155 MW στην περιοχή Scurry County του Τέξας (Fluvanna 1), ενώ κατασκευάζει ένα ακόμα ισχύος 158 MW επίσης στο Τέξας (Gopher Creek - Fluvanna 2), το οποίο θα τεθεί σε λειτουργία εντός του 2019. Με τη νέα επένδυση, η εταιρεία θα διαθέτει στις ΗΠΑ ένα χαρτοφυλάκιο αιολικών πάρκων συνολικής ισχύος 651 MW, σε λειτουργία ή υπό κατασκευή. 

Η συνολική εγκατεστημένη ισχύς του Ομίλου ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή θα ανέρχεται πλέον σε 1232 MW. Συγκεκριμένα, ο Όμιλος έχει εγκαταστήσει 607 MW στην Ελλάδα, 493 MW στις ΗΠΑ και 132 MW στη Ν.Α. Ευρώπη.

Ο Όμιλος διαθέτει επίσης υπό κατασκευή ή έτοιμες προς κατασκευή εγκαταστάσεις ΑΠΕ ισχύος 280 MW στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Συνολικά, η εταιρεία λειτουργεί, κατασκευάζει ή έχει πλήρως αδειοδοτήσει 1.512 MW εγκαταστάσεων ΑΠΕ στην Ευρώπη και την Αμερική. Απώτερος στόχος της εταιρείας είναι να προσεγγίσει το μέγεθος των 2.000 MW έργων ΑΠΕ σε λειτουργία.

Αναφερόμενος στη νέα επένδυση του Ομίλου, ο Πρόεδρος της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή Γιώργος Περιστέρης δήλωσε: «Πριν από περίπου 10 χρόνια αποφασίσαμε να επεκτείνουμε τις δραστηριότητες του Ομίλου μας στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και στην αγορά των ΗΠΑ, διαβλέποντας σημαντικές προοπτικές. Η επιλογή μας αυτή δικαιώθηκε, καθώς οι επενδύσεις μας σε αιολικά πάρκα στις ΗΠΑ συνέβαλαν σημαντικά στην ανάπτυξη του Ομίλου και τη διεθνή του καταξίωση, ενώ προσφέρουν σημαντικά οφέλη στους μετόχους μας. Δέκα χρόνια μετά, η συνολική ισχύς των αιολικών πάρκων που λειτουργούμε ή κατασκευάζουμε στις ΗΠΑ ανέρχεται σε 651 MW, ανεβάζοντας πλέον τη συνολική ισχύ του χαρτοφυλακίου των εγκαταστάσεων ΑΠΕ του Ομίλου σε επίπεδα άνω των 1.500 MW. Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε δυναμικά με νέες επενδύσεις στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, ώστε σύντομα να ξεπεράσουμε και τον στόχο των 2.000 MW».

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

Building Green Open Space 2019
B2Green
By B2Green.gr 12:07, 16/04/2019
12th International Scientific Conference on Energy and Climate Change
ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2019
14o ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL