Αίτημα ΠΟΜΙΔΑ να μην υπάρχει περιουσιακός κόφτης στις 120 δόσεις

Αίτημα ΠΟΜΙΔΑ να μην υπάρχει περιουσιακός κόφτης στις 120 δόσεις

Αδικο και εντελώς ασύμφορο για τα ίδια τα οικονομικά του Δημοσίου θεωρεί η ΠΟΜΙΔΑ τον αποκλεισμό φορολογουμένων από τις 120 δόσεις, με βάση το περιουσιακό κριτήριο. Το θέμα θίγει με επιστολή στον Ευκλείδη Τσακαλώτο και στην Κατερίνα Παπανάτσιου.

Σε αυτή γράφει:

Αξιότιμοι κα, κε Υπουργέ

Δεκάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων σε όλη τη χώρα έχουν καταστεί κυριολεκτικά όμηροι του ΕΝΦΙΑ, και ιδιαίτερα του συμπληρωματικού φόρου του, όντας υπόχρεοι να καταβάλλουν κάθε χρόνο και μεγαλύτερα ποσά, απλώς και μόνον γιατί κατέχουν απαξιωμένη και εκτός συναλλαγής αστική ακίνητη περιουσία, η οποία στην ουσία είναι αδύνατο να εκποιηθεί.

Αποτέλεσμα της δημευτικής αυτής φορολογίας είναι η συσσώρευση χρεών που είναι πλέον αδύνατον να εξυπηρετηθούν. Το Υπουργείο σας έχει απορρίψει την πάγια πρότασή μας να μπορούν οι πολίτες να εκχωρούν στο Δημόσιο ακίνητά τους σε εξόφληση των υποχρεώσεών τους.

Η μόνη λύση είναι σήμερα, αφενός να τους δοθεί η δυνατότητα ρύθμισης των χρεών αυτών, ώστε οι φορολογούμενοι να προσπαθήσουν να τα εξοφλήσουν σταδιακά, και ταυτόχρονα να μειωθούν ο ΕΝΦΙΑ και ο συμπληρωματικός φόρος σε λογικά επίπεδα, αντίστοιχα των άλλων χωρών της ΕΕ, ώστε οι ιδιοκτήτες να μπορούν να εξυπηρετούν τις νέες φορολογικές υποχρεώσεις που γεννώνται κάθε χρόνο.

Ενόψει των ανωτέρω θα είναι όχι μόνον άδικο αλλά και εντελώς ασύμφορο για τα ίδια τα οικονομικά του Δημοσίου, να αποκλειστούν οι φορολογούμενοι αυτοί με βάση το περιουσιακό κριτήριο, από την επερχόμενη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων σε έως 120 δόσεις, όταν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις τις δημιούργησε ακριβώς αυτό, το όποιο μέγεθος της ακίνητης περιουσίας τους, και όχι η δυστροπία τους στις πληρωμές των φόρων!

Αλλωστε οι αδυνατούντες να πληρώσουν τις τεράστιες υποχρεώσεις του ΕΝΦΙΑ δεν έχουν οποιαδήποτε σχέση ή ομοιότητα με τους «στρατηγικούς κακοπληρωτές» των αγύριστων δανείων, ώστε να αποκλειστούν από τη ρύθμιση αυτή με παρόμοια κριτήρια.

Γι' αυτό και ζητούμε στη ρύθμιση που ετοιμάζετε, να μην τεθεί περιουσιακό κριτήριο, ώστε να δώσετε την ευκαιρία σε όλους τους πολίτες να εξοφλήσουν τα χρέη τους, χωρίς άδικους και παράλογους αποκλεισμούς, που θα ζημιώσουν πρώτα από όλους, το ίδιο το Δημόσιο!!!

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

Building Green Open Space 2019
B2Green
By B2Green.gr 20:06, 16/04/2019
Sto Therm
12th International Scientific Conference on Energy and Climate Change
ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2019
14o ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL