Main Menu

εξοικονόμηση - ενέργεια - ΑΠΕ - θέρμανση - δόμηση - περιβάλλον
ενημέρωση - business - τεχνολογία - οδηγός αγοράς


Φωτοβολταϊκά: Στρατηγική συνεργασία της ''ΚΑΥΚΑΣ'' με Huawei & Jinko Solar για την Ελληνική αγορά

Φωτοβολταϊκά: Στρατηγική συνεργασία της ''ΚΑΥΚΑΣ'' με Huawei & Jinko Solar για την Ελληνική αγορά

Civiltech

Διαβάστε σχετικά:


ΕΟΔΥ

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στη Θεσσαλονίκη, η “ΚΑΥΚΑΣ”, ηγέτιδα στο χώρο του ηλεκτρολογικού εξοπλισμού -και όχι μόνο- στην Ελλάδα, παρουσίασε τη στρατηγική συνεργασία της με 2 από τους παγκόσμιους κολοσσούς του χώρου των φωτοβολταϊκών: την Huawei (solar inverters),  και την Jinko Solar (φωτοβολταϊκά πλαίσια).

Η γνωστή από την κινητή τηλεφωνία Huawei, έχει κυρίαρχο ρόλο στην παγκόσμια αγορά inverters, μέσω της θυγατρικής της SKE. Τα inverter της SKE θα διατίθενται και θα υποστηρίζονται από το δίκτυο της “ΚΑΥΚΑΣ”, συνεργασία για την οποία εξέφρασε την ικανοποίησή του ο Zheng Baixin, Solution Manager της Huawei, τονίζοντας την αισιοδοξία του για την αναγέννηση της αγοράς των φωτοβολταϊκών στην Ελλάδα.

Αντίστοιχα, η συνεργασία της “ΚΑΥΚΑΣ” με την Jinko Solar που οποία μετρά ήδη τρία χρόνια, ενισχύει τη δυναμική και την προοπτική της εταιρίας στον κλάδο των φωτοβολταϊκών στην Ελλάδα, όπως τόνισε στην ομιλία του ο key account manager της Jinko Solar, κ. Δημήτρης Βαρλάμης.

Τη βεβαιότητα για την ανάπτυξη της “ΚΑΥΚΑΣ” στο χώρο των φωτοβολταϊκών στην Ελλάδα εξέφρασε και ο κ. Aνδρέας Μακρυπίδης, Business Development & Solutions Director της “ΚΑΥΚΑΣ”, σημειώνοντας πως το δίκτυο της εταιρίας αριθμεί μέχρι στιγμής 62 καταστήματα σε Ελλάδα και Κύπρο, με πρόβλεψη για άνοιγμα 4 ακόμα καταστημάτων εντός του 2019, εστιάζοντας στην ανάπτυξη του μοντέλου “one stop shop”. Αξίζει επιπλέον να σημειωθεί πως ο τζίρος της εταιρίας (καταστήματα & e-shop) για το 2018 πλησίασε τα 150 εκατ. Ευρώ, καταγράφοντας σταθερά ανοδικές πωλήσεις.

Επενδύσεις Φωτοβολταϊκών και αναθέρμανση της αγοράς

Στην εκδήλωση συμμετείχαν και στελέχη της αγοράς των φωτοβολταϊκών από Ελλάδα (ΣΕΦ) και Κύπρο (ΣΕΑΠΕΚ), οι οποίοι τόνισαν την προοπτική των φωτοβολταϊκών και την αναμενόμενη αναγέννηση της αγοράς. Χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος του ΣΕΦ Δρ. Σωτήρης Καπέλος επεσήμανε πως ο 2ος κύκλος της αγοράς των φωτοβολταϊκων που ξεκινάει , έχει σαν στόχο τα 350-400 MW το χρόνο, βάσει του ΕΣΕΚ όπου και προβλέπεται η εγκατάσταση 6.900MW φωτοβολταϊκών μέχρι το 2030.

Το μήνυμα της "ΚΑΥΚΑΣ" για τη συμφωνία:

Η Β. ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε., πιστή στο όραμά της για υποστήριξη καινοτόμων και ολοκληρωμένων λύσεων, με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει τη συνεργασία της με την κορυφαία εταιρεία παγκοσμίως σε πωλήσεις μετατροπέων ισχύος, την Huawei, μέσω του διανομέα της την SKE Αυστρίας, ως εξουσιοδοτημένος συνεργάτης της για την  Ελλάδα και την Κύπρο. Η ανακοίνωση της συνεργασίας πραγματοποιήθηκε σε μία ξεχωριστή εκδήλωση στο ξενοδοχείο Porto Palace στη Θεσσαλονίκη, στις 16 Απριλίου. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης οι στρατηγικοί συνεργάτες της ΚΑΥΚΑΣ, SKE/Huawei και JinkoSolar - παγκόσμιος ηγέτης στη βιομηχανία  φωτοβολταϊκών πλαισίων - παρουσίασαν εξειδικευμένες λύσεις για μεσαίας και μεγάλης κλίμακας ενεργειακές επενδύσεις. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν στελέχη των συνεργαζόμενων εταιρειών, εκπρόσωποι από ενεργειακούς φορείς, τοπικά και κλαδικά μέσα, συνεργάτες και στελέχη τεχνικών εταιρειών.

Η Β. ΚΑΥΚΑΣ ΑΕ, η κορυφαία σε πωλήσεις ελληνική εταιρεία στον χώρο του ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, φωτισμού, ειδών τεχνολογίας κτιρίων και λύσεων διαχείρισης ενέργειας, προχωρά σε νέες στρατηγικές συνεργασίες, προκειμένου να καλύψει τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες των πελατών της στην Ελληνική και στην Κυπριακή αγορά. Στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας, η ΚΑΥΚΑΣ θα προβεί στην άμεση διαθεσιμότητα μετατροπέων Huawei για φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις πάρκων από τις κεντρικές αποθήκες της στον Ασπρόπυργο Αττικής. Επιπροσθέτως, θα παρέχει πιστοποιημένες υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης προς τους συνεργάτες της προτείνοντας τις βέλτιστες τεχνικές λύσεις που αφορούν στη διαστασιολόγηση, εγκατάσταση και εκκίνηση λειτουργίας των μετατροπέων της Huawei.

Η κα. Μαρίκα Λάμπρου, Managing Director της ΚΑΥΚΑΣ δήλωσε: «Η συνεργασία της ΚΑΥΚΑΣ με τη Huawei και την JinkoSolar αποτελούν σαφή απόδειξη της δέσμευσής μας για παροχή ολοκληρωμένων λύσεων προηγμένης τεχνολογίας. Η συγκεκριμένη συνεργασία ενισχύει την ανάπτυξή μας στον ενεργειακό κλάδο μέσω της παροχής φωτοβολταϊκού εξοπλισμού υψηλών προδιαγραφών από δύο κορυφαίες και ταχύτατα εξελισσόμενες εταιρείες.»

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

B2Green
By B2Green.gr 08:30, 17/04/2019