Λονδίνο: 300 συλλήψεις διαδηλωτών κατά της κλιματικής αλλαγής

Λονδίνο: 300 συλλήψεις διαδηλωτών κατά της κλιματικής αλλαγής

Τρίτη ημέρα κινητοποιήσεων σήμερα στο Λονδίνο με τους διαδηλωτές να προειδοποιούν με κλιμάκωση για μια εβδομάδα, ενώ από τη Δευτέρα έχουν συλληφθεί συνολικά 290 διαδηλωτές.

Οι διαδηλωτές μπλόκαραν ορισμένους από τους πιο σημαντικούς κόμβους του μετρό της βρετανικής πρωτεύουσας περιλαμβανομένων των Oxford Circus και Marble Arch, όπως και τμήμα του Hyde Park.

Χθες απέκλεισαν γέφυρες και σημαντικές διασταυρώσεις του Λονδίνου, όπως την Όξφορντ Σέρκους, προκαλώντας κυκλοφοριακή συμφόρηση στην πόλη και παράλυση σε τμήματα του κεντρικού Λονδίνου.

Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους ακτιβιστές έστησαν σκηνές και κάποιοι είχαν στριμωχτεί κάτω από μια ροζ βάρκα που πάνω της είχαν γράψει το σλόγκαν «Πείτε την Αλήθεια».

Δεν έχουμε πρόθεση να φύγουμε

Τις κινητοποιήσεις οργανώνει η Extinction Rebellion που ζητά από την κυβέρνηση της χώρας να μειώσει στο μηδέν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου προκειμένου να αναλάβει δράση για το πλέον επείγον θέμα, το οποίο αγνοεί με σκανδαλώδη τρόπο.

«Δεν έχουμε πρόθεση να φύγουμε μέχρι να μας ακούσει η κυβέρνηση» δήλωσε ο Τζέιμς Φοξ, εκπρόσωπος Τύπου της βρετανικής οργάνωσης.

Η Extinction Rebellion έγινε πρωτοσέλιδο στις αρχές του μήνα, όταν περίπου δέκα μέλη της μπήκαν γυμνοί στη Βουλή την ώρα συνεδρίασης για το Brexit για να διαμαρτυρηθούν για την κλιματική αλλαγή με αποτέλεσμα να συλληφθούν για «προσβολή της δημόσιας αιδούς».

Το κίνημα γεννήθηκε πέρυσι στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά έγινε διεθνές με τους διοργανωτές να αναφέρουν ότι διαδηλώσεις έγιναν σε περισσότερες από 80 πόλεις σε 33 χώρες. Κατά τη διάρκεια διαμαρτυριών στο Εδιμβούργο η αστυνομία προχώρησε σε 29 συλλήψεις.

Αλληλέγγυος ο δήμαρχος, αλλά ανησυχεί

Από την πλευρά του ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Kαν, υποστήριξε ότι συμμερίζεται το «το πάθος όλων εκείνων που διαμαρτύρονται για την επείγουσα ανάγκη αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής. Είναι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε». Ωστόσο, πρόσθεσε το εξής:

«Ανησυχώ υπερβολικά για τα σχέδια που έχουν κάποιοι διαδηλωτές να προκαλέσουν προβλήματα στο μετρό του Λονδίνου. Είναι απολύτως καίριας σημασίας να χρησιμοποιούν όλο και περισσότεροι άνθρωποι τις δημόσιες μεταφορές αλλά και να κυκλοφορούν πεζή ή με ποδήλατο αν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την έκτακτη ανάγκη».

«Προς το παρόν οι συνεχιζόμενες διαδηλώσεις προκαλούν σοβαρά προβλήματα στις δημόσιες μεταφορές, τις τοπικές επιχειρήσεις και στους κατοίκους του Λονδίνου που θέλουν να κάνουν τις καθημερινές τους δουλειές", δήλωσε χθες ο Κόλιν Γουίνγκροουβ, επιθεωρητής της αστυνομίας, η οποία παίρνει μέτρα κατά των ακτιβιστών σε διάφορες περιοχές.

Όμως, ακόμα και οι επικεφαλής της Τράπεζας της Αγγλίας και της κεντρικής τράπεζας της Γαλλίας σημείωσαν ότι το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα αντιμετωπίζει μια υπαρξιακή απειλή από την κλιματική αλλαγή και πρέπει να λάβει επειγόντως μέτρα για τη μεταρρύθμιση.

«Ως υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τους προφανείς φυσικούς κινδύνους μπροστά στα μάτια μας. Η αλλαγή του κλίματος είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα, το οποίο απαιτεί παγκόσμιες λύσεις, στις οποίες ολόκληρος ο χρηματοπιστωτικός τομέας πρέπει να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο» έγραψαν σε άρθρο τους στον Guardian.

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

Building Green Open Space 2019
B2Green
By B2Green.gr 13:17, 17/04/2019
Συνέδριο Αντισεισμικής Μηχανικής 2019
12th International Scientific Conference on Energy and Climate Change
ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2019
14o ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL