Κλιματική Αλλαγή: Στο πλευρό των ενεργειακών κολοσσών στέκεται η Microsoft

Κλιματική Αλλαγή: Στο πλευρό των ενεργειακών κολοσσών στέκεται η Microsoft

Στο πλευρό άλλων μεγάλων ομίλων οι οποίοι δεν εντάσσονται απαραίτητα στον κλάδο της τεχνολογίας στέκεται η Microsoft προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα περιβαλλοντικά ζητήματα τα οποία έχουν πολώσει την πολιτική των ΗΠΑ.

Πρόσφατα, η επιχείρηση εντάχθηκε στο Συμβούλιο για το Κλίμα το οποίο προτείνει μια νέα συναινετική λύση για το κλίμα η οποία βασίζεται στα μερίσματα άνθρακα.

Με τον τρόπο αυτό συνασπίζεται με εταιρείες από διαφορετικούς τομείς όπως είναι οι BP, ExxonMobil, General Motors, Johnson & Johnson, PepsiCo, Procter & Gamble, Santander, Schneider Electric, Shell, Total και Unilever. Στην προσπάθεια συμμετέχουν πρώην υπουργοί Εξωτερικών, Οικονομικών και Ενέργειας των ΗΠΑ καθώς και δύο κορυφαίοι περιβαλλοντικοί οργανισμοί.

Το Συμβούλιο για το Κλίμα έχει επιβάλει φόρο στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στον Λευκό Οίκο, «πουλώντας» το συγκεκριμένο σχέδιο ως οικονομική νίκη που θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση της απασχόλησης, αποφέροντας παράλληλα περιβαλλοντικά οφέλη. Οι εταιρείες που εκπέμπουν αέρια θερμοκηπίου θα μπορούσαν επίσης να κερδίσουν προστασία έναντι της ευθύνης που προκύπτει από αυτό, απομονώνοντάς τα από τις αντιδικίες για το κόστος της κλιματικής αλλαγής .

Ο πρόεδρος της Microsoft Μπραντ Σμιθ δήλωσε ότι η εταιρεία του θα συνεχίσει να συνεργάζεται με πελάτες όπως η Exxon.

«Η πρόσβαση στην τεχνολογία των πληροφοριών δεν πρόκειται να καθορίσει πόση ποσότητα πετρελαίου καταναλώνεται στον πλανήτη», ανέφερε προσθέτοντας όμως ότι: «σεβόμαστε το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις ενέργειας πρέπει να παρέχουν στον κόσμο ενέργεια και ότι προσπαθούν να βελτιώσουν την αποδοτικότητα, την ασφάλεια και ακόμη και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις».

Οι εταιρείες τεχνολογίας, ιδιαίτερα εκείνες που πωλούν υπηρεσίες cloud, είναι σημαντικοί καταναλωτές ενέργειας λόγω της ισχύος, της θέρμανσης και της ψύξης που χρειάζεται για να τρέξουν τα μαζικά κέντρα δεδομένων τα οποία είναι γεμάτα με διακομιστές. Την περασμένη εβδομάδα περισσότεροι από 6.000 υπάλληλοι της Amazon υπέγραψαν μια ανοικτή επιστολή ζητώντας από την εταιρεία να αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση του αποτυπώματος άνθρακα.

insider.gr

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

Building Green Open Space 2019
B2Green
By B2Green.gr 09:36, 18/04/2019

12th International Scientific Conference on Energy and Climate Change
ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2019
14o ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL