Γρ. Στεργιούλης: Εχει ανοίξει ο όρεξη για επενδύσεις στη Β. Μακεδονία

B2Green avatar
08:50, 19/04/2019
Business > Green Business > Απόψεις

Γρ. Στεργιούλης: Εχει ανοίξει ο όρεξη για επενδύσεις στη Β. Μακεδονία

Civiltech

Επιτυχημένη» χαρακτήρισε την επιχειρηματική αποστολή που συνόδευσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στη Βόρεια Μακεδονία, ο Γρηγόρης Στεργιούλης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Enterprise Greece και υπογράμμισε σε ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ1, πριν λίγο, ότι ήδη άρχισαν να υπογράφονται συμφωνίες.

Όπως σημείωσε ο ίδιος, παρακολουθούμε τις εξελίξεις που προκύπτουν με αφορμή τη συγκεκριμένη επιχειρηματική αποστολή αλλά φαίνεται ότι «έχει ανοίξει η όρεξη» όπως είπε χαρακτηριστικά, και πρόσθεσε ότι σύντομα ο οργανισμός θα είναι σε θέση να δώσει και συγκεκριμένα στοιχεία γύρω από αυτό το θέμα.

Ο Δρ. Γιώργος Ξηρογιάννης, διευθυντής του τομέα Αναπτυξιακών Πολιτικών στο ΣΕΒ, που μετείχε στο πάνελ της ίδιας εκπομπής, σημείωσε ότι η Βόρεια Μακεδονία είναι, ακόμα, μία ανώριμη αγορά, η οποία όμως, εξαιτίας αυτού του χαρακτηριστικού, επιτρέπει να εμφανίζονται ευκαιρίες - και υπάρχουν Έλληνες που ήδη επενδύουν, αλλά και άλλοι τόσοι που βλέπουν την αγορά αυτή με επιφύλαξη. «Ο χρόνος θα δείξει ποιο θα είναι το όφελος, αλλά γενικότερα όμως, τα Βαλκάνια είναι μία περιοχή με σημαντικές δυνατότητες, και για πολλά χρόνια η χώρα μας έχει σημαντική διείσδυση» όπως είπε.

Γενικότερα για το θέμα των επενδύσεων, ο κ. Ξηρογιάννης ανέφερε ότι το τελευταίο διάστημα και παρά τα ενθαρρυντικά μηνύματα, παρατηρείται μια στασιμότητα στις επενδύσεις, σημειώνοντας ότι κλείνοντας ένα κύκλο μνημονίων, θα πρέπει να περάσουμε γρήγορα στην εποχή της ανάπτυξης - και η αρνητική συγκυρία πρέπει να αναστραφεί λαμβάνοντας μια σειρά από μέτρα.

Από την πλευρά του, ο κ. Στεργιούλης υπογράμμισε ότι όχι μόνο δεν υπάρχει μείωση των επενδύσεων, αλλά «φέτος είχαμε ιστορικό ρεκόρ επενδύσεων» και πρόσθεσε ότι «αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι είμαστε ευχαριστημένοι».

Στη συνέχεια, ο κ. Ξηρογιάννης, λαμβάνοντας το λόγο συμφώνησε με τον κ. Στεργιούλη, αναφέροντας πως όντως υπάρχουν τομείς όπου έχουν βελτιωθεί οι επενδύσεις, ταυτόχρονα ωστόσο υπάρχουν και τομείς με δραστική μείωση των επενδύσεων, και αν αθροιστούν τα στοιχεία αυτά μαζί με το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, τελικά είναι αρνητικό το αποτέλεσμα - και αυτό δείχνει ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί μία νέα λίστα έργων.

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

Building Green Open Space 2019
B2Green
By B2Green.gr 08:50, 19/04/2019

Ηλεκτρονκές Υπηρεσίες ΤΜΕΔΕ
12th International Scientific Conference on Energy and Climate Change
ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2019
14o ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL