Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός PowerUp! 2019

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός PowerUp! 2019

Ολοκληρώθηκε ο Ελληνικός τελικός του διαγωνισμού PowerUp! 2019 με νικήτρια ομάδα την Orama που αναπτύσσει λύσεις για να κάνει τα ηλεκτρικά δίκτυα πιο έξυπνα με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης.

Οι κριτές τής έδωσαν την πρώτη θέση, αναγνωρίζοντας τις δυνατότητές της για ανάπτυξη και επιτυχία. Η εταιρεία θα διαγωνιστεί με άλλους 13 φιναλίστ για το κορυφαίο βραβείο, στον Μεγάλο Τελικό την 21η Μαΐου κατά τη διάρκεια του Impact'19 στην Κρακοβία.

Το PowerUp! είναι ο μεγαλύτερος διαγωνισμός για νεοφυείς επιχειρήσεις στην περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης και διοργανώνεται από την InnoEnergy, με την υποστήριξη της ΕΙΤ, ενός οργανισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σχεδόν 300 ομάδες που δραστηριοποιούνται σε τομείς όπως η ενέργεια, η κινητικότητα, η θέρμανση, το cleantech, ο καθαρός αέρας και οι έξυπνες τεχνολογίες συμμετείχαν φέτος, στην πέμπτη έκδοση του διαγωνισμού. Στον φετινό ελληνικό τελικό του Powerup! συμμετείχαν έξι ομάδες.

Κατά τη διάρκεια του ελληνικού τελικού του διαγωνισμού PowerUp! της EIT InnoEnergy, η κριτική επιτροπή επέλεξε την καλύτερη νεοσύστατη επιχείρηση στον τομέα της ενέργειας και του cleantech.

Ο ελληνικός τελικός του "PowerUp! 2019", ο οποίος πραγματοποιήθηκε στις 15 Απριλίου στην Αθήνα, αλλά και το διήμερο bootcamp προετοιμασίας που έδωσε στους φιναλίστ τη δυνατότητα να δουλέψουν λεπτομέρειες της ιδέας τους και να βελτιώσουν τις ικανότητες παρουσίασής τους μαζί με έμπειρους coaches και mentors, διοργανώθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία KiNNO Consultants Ltd, το HUB της InnoEnergy σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο Γιάννης Γεραγωτέλλης, Διευθύνων Σύμβουλος της KiNNO Consultants ltd. και manager του HUB της InnoEnergy σε Ελλάδα και σε Κύπρο, τόνισε: «Όπως είδαμε στον τελικό του ελληνικού σκέλους του PowerUp! οι ελληνικές start-ups δεν σταματούν να μας εκπλήσσουν και να παρουσιάζουν ολοένα και περισσότερο καινοτόμες ιδέες ικανές να απαντήσουν στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τομέας της ενέργειας και του cleantech, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Για αυτές τις startups o διαγωνισμός αυτός είναι μόνο η αρχή του ταξιδιού τους προς την εμπορική επιτυχία με την υποστήριξη της InnoEnergy».

Η Orama, μαζί με τους νικητές των υπόλοιπων 13 εθνικών τελικών, θα διαγωνιστούν για το βραβείο των 50.000 € και την ευκαιρία να ενταχθούν στο Highway®, τον υψηλού κύρους επιταχυντή της InnoEnergy, ο οποίος προσφέρει επένδυση ύψους έως 150.000 €. Ο νικητής της πέμπτης έκδοσης του PowerUp! θα επιλεγεί την 21η Μαΐου στην Κρακοβία κατά τη διάρκεια του Impact'19 - ένα από τα κορυφαία οικονομικά γεγονότα στην περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

Building Green Open Space 2019
B2Green
By B2Green.gr 17:03, 19/04/2019

12th International Scientific Conference on Energy and Climate Change
ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2019
14o ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL