Τι φέρνει η «επόμενη μέρα» για την Attica Bank

B2Green avatar
09:45, 25/04/2019
Business > Μηχανικοί > Νέα

Τι φέρνει η «επόμενη μέρα» για την Attica Bank

Civiltech

Επέκταση του δικτύου καταστημάτων και δυναμική στροφή προς τις ψηφιακές υπηρεσίες σχεδιάζει η νέα διοίκηση της Attica Bank, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του insider.gr.

Τα προηγούμενα χρόνια, η Attica Bank έπραξε κάτι που ήταν θετικό και ταυτόχρονα αρνητικό, αναφέρουν πηγές με γνώση των διαδικασιών. Όπως εξηγούν, εφάρμοσε πρόγραμμα αναδιοργάνωσης εφάμιλλο με αυτό των συστημικών τραπεζών, με αποτέλεσμα να συρρικνώσει δίκτυο και προσωπικό περισσότερο απ' ό,τι χρειαζόταν.

«Ψηφιακό» το μέλλον της Attica Bank

Σήμερα, η τράπεζα διαθέτει 55 καταστήματα και απασχολεί περίπου 650 εργαζομένους. «Υπάρχουν περιθώρια να μεγαλώσει και άλλο», σημειώνουν οι ίδιες πηγές και εξηγούν ότι το βάρος θα πέσει στον ψηφιακό μετασχηματισμό της τράπεζας.

Στα σχέδια της διοίκησης περιλαμβάνεται η ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού που θα υλοποιήσει το «ψηφιακό όραμα». Το μέγεθος της, αλλά και το χαμηλότερο ποσοστό κόκκινων δανείων (33,5%) στο ενεργητικό της, σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό, συνάδουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Οι μικρομεσαίες στο επίκεντρο των χορηγήσεων

Πηγές του κλάδου αναφέρουν ότι, το τραπεζικό οικοσύστημα όπως διαμορφώνεται σήμερα, με τέσσερις συστημικές τράπεζες, μία μη συστημική, εννέα συνεταιριστικές και δύο ξένα ιδρύματα, δεν λειτουργεί αποτελεσματικά και είναι σημαντικό να δραστηριοποιούν ενεργά και τράπεζες πιο ευέλικτες, με μικρότερο μέγεθος.

Ο τομέας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, παρότι βρίσκεται στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης, δεν αντιμετωπίζεται επαρκώς από τις συστημικές τράπεζες και μένει στο «περιθώριο» των πιστωτικών γραμμών. Το κενό αυτό φιλοδοξούν να καλύψουν η Attica Bank, αλλά και η Praxia Bank που αναμένεται να ξεκινήσει την πλήρη λειτουργία της μετά το καλοκαίρι. «Όλοι μιλούν για τις ΜμΕ αλλά κανείς δεν τις δανείζει», αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

«Ενωτική» η νέα διοίκηση

Μια σημαντική «αλλαγή σελίδας» βρίσκεται σε εξέλιξη σήμερα στην Attica Bank. Πριν από έναν περίπου μήνα, ο κ. Γιώργος Μιχελής, πρώην CEO του ΤΧΣ, ανέλαβε τη θέση του προέδρου και η αποστολή του και πρωτίστως «ενωτική» και δευτερευόντως αναπτυξιακή, αναφέρουν πηγές με γνώση των διαδικασιών.

Μετά την παραίτηση του πρώην προέδρου, Παναγιώτη Ρουμελιώτη, έντονες ήταν οι φήμες ότι θα αποχωρήσει από την τράπεζα και ο διευθύνων σύμβουλος κ. Θεόδωρος Πανταλάκης, ωστόσο, αυτό δεν αναμένεται να συμβεί. Σημειώνεται ότι οι συνεχείς εντάσεις εντάξεις μεταξύ των δύο επικεφαλής της τράπεζας έσυραν τον οργανισμό σε ένα μακροχρόνιο τέλμα, αφήνοντας «βαθιά σημάδια» σε όλο το φάσμα της δομής του. Στόχος είναι, πλέον, η Attica Bank να προχωρήσει αποφασιστικά στην επόμενη ημέρα, κλείνοντας τις πληγές του παρελθόντος, με ισχυρό όραμα.

Βάσω Αγγελέτου

insider.gr

Building Green Open Space 2019
B2Green
By B2Green.gr 09:45, 25/04/2019

3DR - Μελέτη στατικής επάρκειας αυθαιρέτου
ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2019
14o ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ»
The Solar Future Greece 2019
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL