Οικολογικές πτήσεις καθιερώνει η Qantas

Οικολογικές πτήσεις καθιερώνει η Qantas

Γνωστή για τις οικολογικές της ανησυχίες, η αεροπορική εταιρία Qantas, μετά τα βιοκαύσιμα πρωτοπορεί και πάλι με τη νέα πολιτική της για... καθαρές πτήσεις.

Ο λόγος για πτήσεις που δεν θα παράγουν καθόλου απόβλητα καθώς, σύμφωνα με το πρόγραμμα αυτό, η εταιρία φιλοδοξεί μέχρι το 2020 να περικόψει 100 εκατομμύρια πλαστικά αντικείμενα από τα αεροπλάνα της. Θα σας φανεί απίστευτο, αλλά, όπως δήλωσε ο ίδιος ο πρόεδρος της εταιρίας, αυτή τη στιγμή η ποσότητα σκουπιδιών που παράγεται ετησίως από όλες της πτήσεις της Qantas ισοδυναμεί με 80 υπερπλήρη Boeing 747 jumbos(!)

Η πρωτοβουλία αυτή πάρθηκε κατόπιν σχετικών συζητήσεων με το προσωπικό, που ερχόταν καθημερινά αντιμέτωπο με τις τεράστιες ποσότητες σκουπιδιών, αλλά και πιέσεων των μετόχων που απαιτούσαν από την εταιρία να γίνει πιο φιλική προς το περιβάλλον.

Έτσι στην πτήση της περασμένης Τετάρτης για Αδελαΐδα, για τα γεύματα των επιβατών χρησιμοποιήθηκαν συσκευασίες από βιοδιασπώμενα υλικά με βάση το ζαχαροκάλαμο, τα μαχαιροπήρουνα ήταν κατασκευασμένα από αμυλοκαλλιέργειες και τα ποτήρια από χαρτί.

Η λογική είναι ότι αυτά τα προϊόντα μπορούν να σταλούν για κομποστοποίηση και να χρησιμοποιηθούν κατόπιν ως λίπασμα στους κήπους και τις φάρμες της χώρας. Τα δε πλαστικά, όπως τα μπουκάλια του νερού, και όλα τα χάρτινα αντικείμενα θα περισυλλέγονται και θα αποστέλλονται για ανακύκλωση.

Κατά τη διάρκεια μιας συνηθισμένης πτήσης παράγονται περίπου 34 κιλά αποβλήτων, συμβάλλοντας στην ετήσια παραγωγή που αγγίζει τους 150 τόνους αποβλήτων.

Η εταιρία δηλώνει έτοιμη να σηκώσει το κόστος αυτής της στροφής στα βιοδιασπώμενα υλικά χωρίς να χρειαστεί να επιβαρυνθούν οι πελάτες της και ευελπιστεί ότι η οικολογική πολιτική της μακροπρόθεσμα θα οδηγήσει σε μείωση των εξόδων.

neoskosmos.com

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

Building Green Open Space 2019
B2Green
By B2Green.gr 18:18, 14/05/2019

12th International Scientific Conference on Energy and Climate Change
ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2019
14o ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL