Εκτιμήσεις για την παγκόσμια αγορά φωτοβολταϊκών 2019-2023

Εκτιμήσεις για την παγκόσμια αγορά φωτοβολταϊκών 2019-2023

Στα 1,3 τεραβάτ θα φθάσει η χωρητικότητα ηλιακής ενέργειας ως το 2023 σύμφωνα με τον σύνδεσμο SolarPower Europe.

Σε σχετική έκθεση για τα επόμενα πέντε χρόνια στον κλάδο, αναφέρει ότι η εικόνα είναι αισιόδοξη ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο, Christian Westermeier, το 2018 ήταν μια μοναδική χρονιά διεθνώς καθώς ξεπεράσαμε το όριο των 100 γιγαβάτ γιγαβάτ ετησίως, γεγονός που οδήγησε τον τομέα της ηλιακής ενέργειας να αυξηθεί 500 GW ή 0,5 TW. Πέρυσι, παρατηρήσαμε σημαντική πτώση του κόστους, ενώ οι νέες εφαρμογές έχουν προχωρήσει γρήγορα, όπως τα πλωτά φωτοβολταϊκά, ενώ τα διμερή συμβόλαια έχουν αυξηθεί και σε αρκετές χώρες έχει προκύψει μια σημαντική αγορά για εμπορική εκμετάλλευση.

Συνολικά 102,4 γιγαβάτ ηλιακής ενέργειας διοχετεύθηκαν στο δίκτυο σε όλο τον κόσμο πέρυσι και ο όγκος ήταν κατά 4% μεγαλύτερος από τα 98,5 γιγαβάτ που εγκαταστάθηκαν το 2017. Το 2017 και το 2016, αποτέλεσαν δύο έτη σημαντικής ανάπτυξης τα οποία είχαν ρυθμούς ανάπτυξης περίπου 30% και 50% αντίστοιχα.

Η Ευρώπη στο σύνολό της πρόσθεσε 11,3 γιγαβάτ το 2018, αύξηση 21% σε σχέση με τα 9,3 γιγαβάτ που εγκαταστάθηκαν το προηγούμενο έτος, κυρίως λόγω των δεσμευτικών εθνικών στόχων της ΕΕ για το 2020. Το 2019, η SolarPower Europe εκτιμά ότι η αύξηση της ζήτησης θα υπερβεί το 80% σε 20,4 GW και θα αυξηθεί κατά 18% σε 24,1 GW το 2020.

Η Walburga Hemetsberger, Διευθύνουσα Σύμβουλος της SolarPower Europe, δήλωσε: «Η παγκόσμια ηλιακή ζήτηση εξακολούθησε να αυξάνεται πέρυσι, καθώς οι νέες αναδυόμενες αγορές έχουν αγκαλιάσει επιχειρηματικά την ηλιακή ενέργεια, η οποία είναι μια καθαρή, ευέλικτη και χαμηλού κόστους πηγή ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτή η διαφοροποίηση της αγοράς σημαίνει ότι το ενδιαφέρον για την ηλιακή ενέργεια αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι: «Στην Ευρώπη έχουμε εισέλθει σε μια νέα εποχή ανάπτυξης και με το πρόσφατα ολοκληρωμένο Πακέτο Καθαρής Ενέργειας, έχουμε ένα νέο πλαίσιο για την ηλιακή ενέργεια μέσα στο οποίο θα δούμε την τεχνολογία μας ευδοκιμεί ακόμα περισσότερο τα επόμενα χρόνια. Τώρα βλέπουμε τα κράτη μέλη της ΕΕ να θέτουν σε εφαρμογή φιλόδοξους στόχους και να διασφαλίζουν ισχυρές κατευθυντήριες γραμμές για την εφαρμογή τους στα εθνικά σχέδια για την ενέργεια και το κλίμα το 2030».

Δείτε την έκθεση της SolarPower Europe στην αγγλική γλώσσα, εδώ.

Κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου με την αξιοπιστία της ENERGY 4YOU

Building Green Open Space 2019
B2Green
By B2Green.gr 19:05, 14/05/2019
Thermal Drones
NanoDomi Διαγωνισμός
Kostal Solar
12th International Scientific Conference on Energy and Climate Change
ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2019
14o ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL