Συμμετοχή του Cluster Βιοενέργειας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας στην 1η Εκδήλωση για τη Βιοοικονομία

Συμμετοχή του Cluster Βιοενέργειας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας στην 1η Εκδήλωση για τη Βιοοικονομία

Το Cluster Βιοενέργειας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας(CluBE) συνδιοργάνωσε και συμμετείχε, μαζί με άλλους διακεκριμένους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, στην 1η εκδήλωση για τη βιοοικονομία την οποία οργάνωσε το Ελληνικό Φόρουμ Βιοοικονομίας, στο Goethe-Institut στη Θεσσαλονίκη στις 10 και 11 Μαΐου 2019. Το Ελληνικό φόρουμ Βιοοικονομίας είναι μια πλατφόρμα στην οποία συμμετέχουν άτομα με ενεργό ενδιαφέρον, τεχνικές γνώσεις και εμπειρίες γύρω από τη βιοοικονομία, που επιθυμούν να δικτυωθούν και να μοιραστούν απόψεις και ιδέες.

Στόχος ήταν να δοθούν καίριες απαντήσεις σε ερωτήματα που αφορούν τη βιοοικονομία και τα βιο-βασισμένα προϊόντα και τεχνολογίες. Κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Αναπληρωτής Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος ο οποίος επισήμανε και ανέπτυξε την Στρατηγική για την Κυκλική Οικονομία και τις κοινές συνιστώσες που έχει με την Βιοοικονομία. Επιπλέον τόνισε ότι χρειάζεται να δομηθεί ένα ξεκάθαρο περιβάλλον βιοοικονομίας με θα εμπεριέχει χρηματοδοτήσεις στο επίπεδο της έρευνας και της παραγωγής προϊόντων ενώ είναι απαραίτητη επίσης και η μεταρρύθμιση πολλών διοικητικών λειτουργιών. Χαιρετισμό επίσης απηύθυνε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης όπου εξέφρασε την ελπίδα να γίνει η Θεσσαλονίκη πρωτεύουσα της βιοικονομίας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Διευθυντής του Cluster Γιάννης Φάλλας, πραγματοποίησε εισήγηση για τη μετάβαση του Cluster από τη Βιοενέργεια στη Βιοοικονομία και τις προοπτικές που έχει ο κλάδος της Βιοοικονομίας στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ενώ ο Διαχειριστής του, κ. Ντάβος, παρουσίασε το έργο RUBIZMO (Replicable business models for modern rural economies) και τα εργαλεία που δημιουργούνται σε αυτό για την ενίσχυση και προώθηση της επιχειρηματικότητας στις αγροτικές περιοχές. Πρόκειται για ένα συλλογικό έργο που θα αναγνωρίσει επιτυχημένες πρωτοβουλίες (business cases) αλλά και τις συνθήκες εκείνες που υποστηρίζουν τη δημιουργία θέσεων εργασίας στον αγροτικό τομέα και την οικονομική του ανάπτυξη στο σύνολο.

Μετά την ολοκλήρωση των παρουσιάσεων πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση της Επιτροπής Εθνικών Φορέων του έργου RUBIZMO κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε και η αξιολόγηση ενός από τα εργαλεία του έργου που είναι η Εικονική Βιβλιοθήκη (Virtual Library).

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

Building Green Open Space 2019
B2Green
By B2Green.gr 19:48, 14/05/2019

ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2019
14o ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ»
The Solar Future Greece 2019
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL