Όλο και πιο πίσω τα «πωλητήρια» για ΕΛ.ΠΕ-ΔΕΠΑ Εμπορίας *Οι αλλαγές του ΤΑΙΠΕΔ

Όλο και πιο πίσω τα «πωλητήρια» για ΕΛ.ΠΕ-ΔΕΠΑ Εμπορίας *Οι αλλαγές του ΤΑΙΠΕΔ

Για μετά και τις εθνικές εκλογές του Οκτωβρίου μετατίθενται οι αποφάσεις για την τύχη της αποκρατικοποίησης των Ελληνικών Πετρελαίων, ενώ για τη ΔΕΠΑ Εμπορίας η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος τοποθετείται χρονικά για το τέλος Μαΐου με αρχές Ιουνίου.

Αυτό αναφέρουν έγκυρες πηγές του Euro2day.gr που είναι σε θέση να γνωρίζουν τις κινήσεις των αρμοδίων παραγόντων γύρω από τα θέματα των συγκεκριμένων αποκρατικοποιήσεων του ΤΑΙΠΕΔ.

Σχετικά με τα ΕΛ.ΠΕ, σύμφωνα με πληροφορίες, όλα δείχνουν ότι οι μέτοχοι δεν φαίνονται να... βιάζονται και κατά πάσα πιθανότητα οι αποφάσεις για το μέλλον της εταιρείας μετά το ναυάγιο της αποκρατικοποίησης οδηγούνται μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου. Στο μεταξύ το καλοκαίρι, το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων θα τρέξει «εναλλακτικά σενάρια» για την αξιοποίηση του πωλούμενου μεριδίου.

Άρα, η μετοχική σύνθεση της εισηγμένης δεν αλλάζει, άμεσα.

Δρόμο έχει μπροστά της και η πώληση του 50% συν μίας μετοχής της ΔΕΠΑ Εμπορίας. Πηγές θέλουν η συγκεκριμένη ιδιωτικοποίηση αν και ήταν να ξεκινήσει από τον περασμένο Απρίλιο μετά μετατέθηκε στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαίου για να τοποθετηθεί νέο χρονοδιάγραμμα ανάμεσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του μήνα με αρχές Ιουνίου. Πληροφορίες θέλουν δύο να είναι οι μεγάλες εκκρεμότητες για τη συγκεκριμένη αποκρατικοποίηση:

* Η πρώτη έχει να κάνει με τη στάση των Ελληνικών Πετρελαίων. Η εισηγμένη, ως γνωστόν ελέγχει το 35% της ΔΕΠΑ Εμπορίας και αναμένει την αποσαφήνιση όρων προκειμένου να λάβει την οριστική απόφαση συμμετοχής ή μη στον διαγωνισμό πώλησης της εταιρίας.

* Επιπλέον, οι καθυστερήσεις στην κατανομή των περίπου 170 εργολαβικών εργαζομένων στις θυγατρικές της ΔΕΠΑ οδηγούν πιο πέρα τη δημοσίευση της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Πάντως, όπως σημειώνουν αρμόδιοι παράγοντες, η εποχή εκκίνησης της διαγωνιστικής διαδικασίας της ΔΕΠΑ Εμπορίας δεν είναι και η ιδανικότερη με δεδομένη την διστακτικότητα που επιδεικνύουν πάντα οι υποψήφιοι επενδυτές μεσούσης της προεκλογικής περιόδου.

Χρήστος Κολώνας
x.kolonas@euro2day.gr

euro2day.gr

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

Building Green Open Space 2019
B2Green
By B2Green.gr 09:39, 15/05/2019

12th International Scientific Conference on Energy and Climate Change
ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2019
14o ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL