Ζωντανεύει το ιστορικό κτίριο του ΟΤΕ στην Σόλωνος

Ζωντανεύει το ιστορικό κτίριο του ΟΤΕ στην Σόλωνος

Thermogas

Μέσα στον Ιούλιο θα ολοκληρωθούν οι εργασίες, που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ανακατασκευής του ιστορικού κτιρίου του ΟΤΕ στην διασταύρωση των οδών Σόλωνος και Σίνα, προκειμένου να ενταχθεί στην πλατφόρμα βραχυχρόνιων μισθώσεων για επαγγελματικούς χώρους του ομίλου IWG.

Η ΟΤE Estate, η θυγατρική του ΟΤE που διαχειρίζεται το τεράστιο χαρτοφυλάκιο ακινήτου του ομίλου, έχει υπογράψει συμφωνία με την IWG για δύο ακίνητα, το κτίριο της Σόλωνος και ένα κτίριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ώστε να αξιοποιηθούν ως χώροι βραχυχρόνιας μίσθωσης για όσους αναζητούν γραφεία.

Ο όμιλος IWG σχεδιάζει την ανάπτυξη 15 νέων επιχειρηματικών κέντρων σε όλη την Ελλάδα εντός της επόμενης διετίας, ενώ ήδη διαθέτει δύο κέντρα «ευέλικτων γραφειακών χώρων» στο κτίριο Green Plaza στο Μαρούσι στην Στοά Τουρνικιώτη επί της Ερμού.

Μπορεί, πάντως, να προχωρούν οι εργασίες στο κτίριο της Σόλωνος αλλά στο πρώην κεντρικό κτίριο του ΟΤΕ στην Σταδίου, που πωλήθηκε στον ομογενή εκ Βενεζουέλας Θ. Δουζόγλου, δεν έχει γίνει τίποτα, όπως και στα υπόλοιπα ακίνητα που απέκτησε ο ίδιος επιχειρηματίας.

Σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιευμένα στοιχεία, η αξία του χαρτοφυλακίου των ακινήτων της OTE Estate προσέγγιζε τα 819 εκατ. ευρώ. Από το σύνολο των περίπου 2.300 ιδιοκτησίων, οι 400 από αυτές αντιπροσώπευαν περισσότερο από το 80% της εύλογης αξίας του χαρτοφυλακίου της. Από τις ενοποιημένες λογιστικές καταστάσεις του ομίλου ΟΤE προκύπτει πως πέρυσι τα έσοδα από επενδύσεις σε ακίνητα ανήλθαν σε 6,7 εκατ. από 7,6 εκατ. ευρώ το 2017.

Η θυγατρική του ΟΤΕ προωθεί εκτεταμένο πρόγραμμα ανακαινίσεων και αναβαθμίσεων κτιρίων, είτε για να αξιοποιηθούν από τον όμιλο (κτίρια γραφείων, καταστήματα, κ.λπ.),είτε για να παραχωρηθούν σε τρίτους όπως συμβαίνει με την περίπτωση των ακινήτων σε Σόλωνος και Θεσσαλονίκη. Δραστηριοποιείται, επίσης, στον τομέα της εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας, έχοντας εξασφαλίσει σχετική άδεια με στόχο την κάλυψη των αναγκών του ομίλου.

Φώτης Κόλλιας

euro2day.gr

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

B2Green
By B2Green.gr 09:32, 16/05/2019
Sto Therm
ΠΣΕΜ Παθολογία Κτιρίων 2019

Bravo Awards 2019
ΕΛΙΠΥΚΑ - 1ο Συνέδριο Πυροπροστασίας Κατασκευών
Climatherm Energy 2020»
Verde.Tec 2020»
Energy Commodities 2020»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL