Το Αστικό ΚΤΕΛ έφερε το φυσικό αέριο στα Ιωάννινα

Το Αστικό ΚΤΕΛ έφερε το φυσικό αέριο στα Ιωάννινα

Η συνεργασία του Αστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων με την ΔΕΠΑ φέρνει επιτέλους το φυσικό αέριο στα Γιάννενα. Το πρατήριο που δημιουργήθηκε ξεκινά από την Δευτέρα την λειτουργία του ενώ κάποιοι ήδη εφοδιάστηκαν από την Παρασκευή καθώς ξεκίνησε δοκιμαστικά την διάθεση φυσικού αερίου. Τις εγκαταστάσεις επισκέφθηκε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών Θάνος Βούρδας ο οποίος είχε συνάντηση και συνεργασία με τον πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Στέφανο Μουστακλή. Μία νέα σελίδα ανοίγει για τις μεταφορές στα Γιάννινα, οι οποίες μπορούν να γίνουν πιο οικονομικές αλλά και περισσότερο φιλικές προς το περιβάλλον.

Το ίδιο το Αστικό μπορεί πλέον να εφοδιάζει τα οχήματά του με φυσικό αέριο αλλά δίνει την δυνατότητα και στους οδηγούς ιδιωτικών οχημάτων να κάνουν το ίδιο.

«Από τη Δευτέρα 20 Μαΐου τα Αστικά ΚΤΕΛ Ιωαννίνων κυκλοφορούν και με Λεωφορεία Φυσικού Αερίου. Με μεγάλη χαρά επισκέφθηκα το Αμαξοστάσιο των Αστικών ΚΤΕΛ Ιωαννίνων. Ένα αμαξοστάσιο πρότυπο με σύγχρονα οχήματα και εγκαταστάσεις και πολλαπλές λειτουργίες τόσο για την εξυπηρέτηση κοινωνικά ευάλωτων ομάδων όσο και την τουριστική λειτουργία της περιοχής. Ευχαριστώ θερμά τον Πρόεδρό του Στέφανο Μουστακλή. Σε συνεργασία με τη ΔΕΠΑ και το Υπουργείο Περιβάλλοντος υλοποιήθηκε ένα σημαντικό έργο. Νέα εποχή για τις αστικές συγκοινωνίες της πόλης των Ιωαννίνων. Νέα εποχή για τα Αστικά ΚΤΕΛ που πρέπει να κάνουν αυτό το βήμα, πρότυπο ανάπτυξης μέσα στο νέο, σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο που από κοινού διαμορφώσαμε», σχολίασε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Θάνος Βούρδας.

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό έργο, καθώς Θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά η πλέον σύγχρονη τεχνολογία για την οδική μεταφορά Φυσικού Αερίου στην Ήπειρο καθώς η περιοχή δεν είναι συνδεδεμένη με το εθνικό σύστημα αγωγών.

Το νέο πρατήριο στις εγκαταστάσεις του αμαξοστασίου του Αστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων θα προσφέρει φτηνό εναλλακτικό καύσιμο στον επαγγελματία, αυξάνοντας την ανταγωνιστικότητα στον τομέα των μεταφορών.

Παρέχει επίσης σπουδαία περιβαλλοντικά οφέλη στο αστικό και περιαστικό περιβάλλον και θα δημιουργήσει πολλαπλές ευκαιρίες για νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες και απασχόληση στην περιοχή.

Την ίδια ώρα το άνοιγμα του CNG πρατηρίου στα Ιωάννινα θα προσφέρει τεχνογνωσία και θα αξιοποιήσει επιχειρησιακές συνέργειες, έτσι ώστε να επιτευχθεί η προμήθεια με Φ.Α. σε βιομηχανικούς και εμπορικούς πελάτες της ευρύτερης περιοχής.

epiruspost.gr

Θέλω προσφορά για θέρμανση!

Building Green Open Space 2019
B2Green
By B2Green.gr 16:25, 19/05/2019
Ariston
Calda Energy - Aermec
12th International Scientific Conference on Energy and Climate Change
ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2019
14o ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL