Ε.Ε.: Ποιοι ζητούν δυναμική στροφή στην «πράσινη» οικονομία ενόψει της Συνόδου του Ιουνίου

Ε.Ε.: Ποιοι ζητούν δυναμική στροφή στην «πράσινη» οικονομία ενόψει της Συνόδου του Ιουνίου

Μία μικρή ομάδα κρατών πιέζει για μεγάλες αποφάσεις στα θέματα του περιβάλλοντος στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., που θα πραγματοποιηθεί σε ένα μήνα. Ωστόσο οι πιθανότητες για σημαντικές εξελίξεις είναι περιορισμένες.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη Σύνοδο της 20ης και 21ης Ιουνίου οχτώ χώρες έχουν υπογράψει πρόταση για πιο δραστικά βήματα στο πλαίσιο του στόχου για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Καλούν τα 28 μέλη να συμφωνοήσουν για μηδενισμό των εκπομπών ρύπων έως το 2050 και για μέτρα, που θα διασφαλίζουν ότι καμία χώρα της κοινότητας δεν θα μείνει πίσω στη μετάβαση στην «πράσινη οικονομία».

Σύμφωνα με το Euractiv, που επικαλείται Ευρωπαίους αξιωματούχους, το κείμενο υπογράφουν η Κύπρος, η Δανία, η Λετονία, το Λουξεμβούργο, η Ολλανδία, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Σουηδία. Όπως επισημαίνεται θέλουν από την Ε.Ε. να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα ενόψει της Συνόδου των χωρών του ΟΗΕ τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Να θυμίσουμε ότι ανάλογη πρόταση είχε προωθήσει στην προηγούμενη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και η Γαλλία, ζητώντας μάλιστα το 25% του κοινοτικού προϋπολογισμού να κατευθυνθεί στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής.

Χώρες όπως η Κίνα και η Ινδία θα παρουσιάσουν τα δικά τους μεγάλα σχέδια για μείωση των ρυπογόνων εκπομπών και δυναμική στροφή στην ηλεκτροκίνηση. Η Ευρώπη δεν μπορεί να δείξει ότι μένει πίσω. Ωστόσο χώρες, μεταξύ των οποίων η Εσθονία, η Ουγγαρία και η Πολωνία, δεν φαίνονται τόσο διατεθειμένες για μεγάλα βήματα, όπως αναφέρει το Euractiv.

Από την άλλη η συμμαχία των χωρών, που ζητούν επιτάχυνση του βηματισμού, ενδεχομένως να λάβει τελικά τη στήριξη της Γερμανίας. Σε κάθε περίπτωση όμως, όπως ανέφεραν πηγές της Ε.Ε., μεγάλες αποφάσεις δεν πρέπει να αναμένονται τον Ιούνιο. Eκεί οι οχτώ πρέπει μάλλον να προετοιμάζονται για απογοήτευση.

naftemporiki.gr

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

Building Green Open Space 2019
B2Green
By B2Green.gr 19:59, 20/05/2019

ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2019
14o ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ»
The Solar Future Greece 2019
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL