Έρευνα για τις ΑΠΕ ζητά ο Σύνδεσμος Ηλιοθερμικών Πάρκων της Κύπρου

Έρευνα για τις ΑΠΕ ζητά ο Σύνδεσμος Ηλιοθερμικών Πάρκων της Κύπρου

Τον διορισμό ανεξάρτητου λειτουργού ή/και υπηρεσίας για να εξετάσει την εξευτελιστική εικόνα στην οποία περιήλθε η Κυπριακή Δημοκρατία σε σχέση με τη μη τήρηση των ευρωπαϊκών οδηγιών για τις ανταγωνιστικές τεχνολογίες με αποθήκευση, αλλά και την καινοτομία στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ζητά ο Σύνδεσμος Ηλιοθερμικών Πάρκων.

Σε ανακοίνωση του Συνδέσμου αναφέρεται ότι πρέπει να διερευνηθεί επίσης γιατί και ποιοι κρατούν έργα πράσινης ενέργειας με αποθήκευση μακριά από την υλοποίησή τους. Ο Σύνδεσμος αναμένει η έρευνα να ζητηθεί από τις αρμόδιες Αρχές από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το γραφείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Λευκωσία, ενώ σημειώνει ότι σχετικό διάβημα έχει γίνει και στη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού και Κλίματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Ηλιοθερμικών Πάρκων «προγράμματα ευρωπαϊκά που έχουν στόχο την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, την απεξάρτηση από τα υγρά και στερεά καύσιμα και την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας σε μια ευρωπαϊκή αγορά, μακριά από ρυπογόνους τρόπους παραγωγής και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, παρεμποδίζονται από συγκεκριμένους πολιτικούς προϊστάμενους επειδή κατά τη λανθασμένη άποψή τους τα ηλιοθερμικά πάρκα αποτελούν απειλή για τα υγρά και στερεά καύσιμα και για τις απροσδόκητου χαρακτήρα τεχνολογίες».

Σημειώνεται από πλευράς του Συνδέσμου ότι η μη υλοποίηση των δύο ηλιοθερμικών πάρκων είναι λόγω της ικανότητάς τους να είναι αυτόνομα, ανταγωνιστικά και σίγουρα είναι ο λόγος που θα μπορέσει η Κυπριακή Δημοκρατία να εκπληρώσει τους δεσμευτικούς της στόχους για αποφυγή προστίμων, λόγω εκπομπών αερίου διοξειδίου του άνθρακα, καθώς επίσης ο μεγαλύτερος και κυριότερος λόγος είναι το άνοιγμα της ελεύθερης ανταγωνιστικής αγοράς, η οποία θα έπρεπε να υπάρχει και να λειτουργεί από το 2007 και για 12 χρόνια τώρα, για φτηνές δικαιολογίες, ότι π.χ. δεν υπάρχει το λογισμικό, δεν αναμένεται να ξεκινήσει πριν το 2021.

Άγγελος Νικολάου

philenews.com

Κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου με την αξιοπιστία της ENERGY 4YOU

Building Green Open Space 2019
B2Green
By B2Green.gr 18:13, 21/05/2019

Thermal Drones
NanoDomi
Kostal Solar
Energy In Buildings 2019 - Ashrae Hellenic Chapter
12th International Scientific Conference on Energy and Climate Change
ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2019
14o ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL