Β’ κύκλος «Εξοικονομώ II»: Έναρξη υποβολής αιτήσεων & σειρά προτεραιότητας

Β’ κύκλος «Εξοικονομώ II»: Έναρξη υποβολής αιτήσεων & σειρά προτεραιότητας

Civiltech

Επιβεβαιώθηκαν ουσιαστικά οι πληροφορίες που δημοσίευσε πριν λίγες μέρες το B2Green.gr αναφορικά με την επανέναρξη του προγράμματος “Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον II”. Και η άτυπη αυτή επιβεβαίωση δόθηκε μέσα από την παρουσίαση της κας Γιάννας Νίκου (Προϊσταμένη Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ, Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Τομέας Ενέργειας), ως ομιλήτρια στο “Energy Efficiency Conference 2019” που πραγματοποιήθηκε σήμερα από τη “Boussias Communications” με χορηγό επικοινωνίας το B2Green.gr.

Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα ανέφερε η κα Νίκου, η έναρξη υποβολής αιτήσεων του β’ κύκλου του “Εξοικονομώ II” φαίνεται πως δε θα γίνει πριν τα τέλη του Ιουνίου και αφού προηγουμένως έχουν πραγματοποιηθεί οι μικρές αλλαγές που απαιτούνται στο πληροφοριακό σύστημα και έχει δοθεί στη δημοσιότητα το επικαιροποιημένο τεχνικό εγχειρίδιο χρήσης. Επιβεβαιώνεται ουσιαστικά η πληροφορία του B2Green.gr για την προθεσμία παράδοσης του ανανεωμένου πληροφοριακού συστήματος και του τεχνικού εγχειριδίου, έως και τις 10 Ιουνίου, χωρίς τα οποία δε θα μπορούσε να επανεκκινήσει το πρόγραμμα, παρά τις δημόσιες δηλώσεις που υποστήριζαν πως το πρόγραμμα θα ξεκινούσε νωρίτερα. Επιπλέον δε, η κα Νίκου σημείωσε πως οι νέες δηλώσεις θα βασιστούν στο εισόδημα του 2018, οπότε και το τέλος του Ιουνίου συμπίπτει χρονικά και με την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.

Πέρα από τα ανωτέρω, αξίζει να υπογραμμίσουμε την απάντηση της κας Νίκου αναφορικά με τον τρόπο κατοχύρωσης θέσης στον επικείμενο β’ κύκλο. Σε ερώτηση σχετικά με το “αν θα αλλάξει η χρονική προτεραιότητα στην υποβολή αιτήσεων στο β’ κύκλο του ‘Εξοικονομώ II’ που δημιούργησε τεράστια προβλήματα πέρσι στον α’ κύκλο”, η κα Νίκου είπε πως ο τρόπος παραμένει ο ίδιος με τον α’ κύκλο, τονίζοντας πως σε προγράμματα για ιδιώτες όπως το συγκεκριμένο, είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο να πραγματοποιηθεί η αξιολόγηση με κριτήρια, όπως γίνεται σε προγράμματα επιδότησης-ενίσχυσης επαγγελματιών.

Τέλος, σε ερώτηση που αφορούσε στο αν θα προστεθεί ο μηχανικός αερισμός στις επιλέξιμες δαπάνες του β’ κύκλου, η κα Νίκου απάντησε πως αν και σε αυτή τη φάση δε θα προστεθεί, υπάρχει η πρόθεση προσθήκης της συγκεκριμένης παρέμβασης σε μελλοντικά προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας σε κατοικίες.

Building Green Open Space 2019
B2Green
By B2Green.gr 19:58, 22/05/2019
Sto Therm

Rizakos
Calda Energy - Aermec
Knauf
NanoDomi
ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2019
14o ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ»
The Solar Future Greece 2019
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL