Ημερίδα για το Εξοικονομώ ΙΙ και τα κτίρια Μηδενικής κατανάλωσης στα πλαίσια της Γενικής Συνέλευσης της ΕΝΚΑΣ

Ημερίδα για το Εξοικονομώ ΙΙ και τα κτίρια Μηδενικής κατανάλωσης στα πλαίσια της Γενικής Συνέλευσης της ΕΝΚΑΣ

Civiltech

Με έντονη συμμετοχή κατασκευαστών και στελεχών ολόκληρης της παραγωγικής αλυσίδας του κλάδου μας, πραγματοποιήθηκε η πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κορυδαλλού "Μελίνα Μερκούρη" τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2019.

Ο Πρόεδρος της ΕΝΚΑΣ κος Θεόφιλος Παγιάτης, τόνισε τη σημαντικότητα των θεμάτων της εκδήλωσης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «επιδιώκουμε να διατηρήσουμε ζωντανή την ατζέντα των θεμάτων, συνδέοντάς την με ορισμένες αλλαγές που έρχονται στον Κλάδο μας και είναι αναγκαίες για να περάσει σε ένα βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης. Παράλληλα θέλουμε να ενισχύσουμε τους συνάδελφους κατασκευαστές στην καθημερινότητά τους, ώστε να είναι επαρκείς στην αντιμετώπιση των νέων απαιτήσεων της αγοράς».

Στη συνέχεια τόνισε, ότι κάθε πράξη  και πρωτοβουλία που αναλαμβάνει το Σωματείο μέσα από συλλογικές αποφάσεις και διαδικασίες, είναι απόλυτα συμβατές με τα όσα προβλέπονται από τα ευρωπαϊκά πρότυπα και τη νομοθεσία. Συνεπώς όσοι προσπαθούν να εκφράσουν ετεροχρονισμένα διαφορετική άποψη και να αλλοιώσουν το νόημα των πρωτοβουλιών μας, για διάφορα θέματα μεταξύ των οποίων και το θέμα που αφορά τις δοκιμές στα εξώφυλλα, απλά μένουν πειθαρχημένοι στην εξυπηρέτηση δικών τους συμφερόντων, αλλά οι συνάδελφοι μας δεν έχουν ασθενή μνήμη. Εν συντομία αναφέρθηκε και αποδοκίμασε τις επαναλαμβανόμενες ανακοινώσεις περί έναρξης του προγράμματος «Εξοικονομώ ΙΙ» εκ μέρους στελεχών του υπουργείου, οι οποίες όπως για άλλη μια φορά  είπε, φέρνουν αρνητικά αποτελέσματα στην Αγορά.

Συγκινητική στιγμή η αναφορά του Προέδρου, στον αείμνηστο Στέλιο Κόχυλα, έναν σημαντικό άνθρωπο του κλάδου μας, ιδρυτή της εταιρείας ΑΝΑΛΚΟ, ο οποίος έφυγε από κοντά μας στις 12 Απριλίου του τρέχοντος έτους.

Στη συνέχεια ο Δρ. Στέλιος Λαμπρακόπουλος – Υπεύθυνος εκπαίδευσης και πιστοποιήσεων της ΠΟΒΑΣ μίλησε για τα προβλήματα  που προκύπτουν από την εφαρμογή του Εξοικονομώ Κατ΄ Οίκον ΙΙ και τις μεγάλες καθυστερήσεις αποπληρωμής  των προγραμμάτων. Επεσήμανε κάποια συχνά λάθη και τόνισε την σημασία  συγχρονισμού του κάθε έργου και την τήρηση χρονοδιαγράμματος. Επιπροσθέτως έδωσε κάποια στοιχεία για την έως τώρα εφαρμογή του ΕΚΟ ΙΙ και την πορεία των εκταμιεύσεων. Τέλος αναφέρθηκε στο ΦΕΚ της 21ης Μαρτίου 2019 σχετικά με τα συμπληρωματικά μέτρα για την εφαρμογή του κανονισμού (ΕΕ) 305/2011, την κατηγοριοποίηση των παραβάσεων αναφορικά με τη Σήμανση CE και την επιβολή συγκεκριμένων χρηματικών προστίμων.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Παθητικού Κτιρίου κος Στέφανος Παλλαντζάς, μίλησε για τα κτίρια Μηδενικής κατανάλωσης, αφού πρώτα ευχαρίστησε το Σωματείο, επειδή πρώτη φορά όπως τόνισε προσκαλέστηκε σε εκδήλωση του κλάδου.

Ο κ. Παλλαντζάς στην πολλή ενδιαφέρουσα ομιλία του εκτός από πληροφορίες για τα κτίρια ΝΖΕΒ και τις απαιτήσεις της Αγοράς στο εγγύς μέλλον, μίλησε για τα προβλήματα που δημιουργούνται από την λανθασμένη τοποθέτηση των κουφωμάτων στα κτίρια με συγκεκριμένα παραδείγματα. Σημαντική όπως είπε η συνεργασία του ΕΙΠΑΚ με την Πανελλήνια Ομοσπονδία ΠΟΒΑΣ, για την δημιουργία πιλοτικού σεμιναρίου με αντικείμενο την ορθή εγκατάσταση κουφωμάτων στα κτίρια, το οποίο θα υλοποιηθεί άμεσα.

Ακολούθησε η Ετήσια Γενική Συνέλευση των Μελών της ΕΝΚΑΣ με τον Διοικητικό Απολογισμό από τον Γ. Γραμματέα κ. Δημήτριο Τσελεπή, τον Προγραμματισμό Δράσης από τον Αντιπρόεδρο κ. Παντελή Σολιδάκη, τον Οικονομικό Απολογισμό από τον Ταμία κ. Σαμβέλ Ζατικιάν, τον Προϋπολογισμό από τον Αναπληρωτή Ταμία κ. Ελευθέριο Λοπαρνάκη και την Έκθεση Ελεγκτικής Επιτροπής από τον κ. Γιώργο Ρουκουνάκη.

Τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, ο κος Γιώργος Δουκίδης Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου, ο κος Ανδριανός Μιχάλαρος Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, ο κος Χρήστος Λούσης Πρόεδρος της ΠΟΕΒΥ και υπεύθυνος συμβουλευτικής επιχειρήσεων του ΒΕΑ, ο κος Μιχάλης Ιωαννίδης Πρόεδρος του Συνδέσμου Εμπόρων Αλουμινίου Αττικής, ο κος Γιάννης Παγκράτης Πρόεδρος του Σ.Ε.Υ.Α.Π.Π καθώς και κος Μιχάλης Τζάμαλης επιστημονικός συνεργάτης του ΙΜΕ της ΓΣΕΒΕΕ.

Την οργανωτική υποστήριξε ανέλαβε η εταιρία Profilmedia.

Η επιτυχημένη εκδήλωση έγινε με την Αιγίδα του ΒΕΠ, του ΕΙΠΑΚ, της ΠΟΕΒΥ και της ΠΟΒΑΣ.

Η ΕΝΚΑΣ ευχαριστεί θερμά τους συνάδελφους τις φίλες και τους φίλους, τους χορηγούς, τους χορηγούς επικοινωνίας και τους εκπροσώπους φορέων που συμμετείχαν.

* Το B2Green.gr υποστήριξε την εκδήλωση ως επίσημος χορηγός επικοινωνίας

B2Green
By B2Green.gr 13:26, 24/05/2019
Sto Therm
Εκλογές ΤΕΕ 2019
ΤΜΕΔΕ
ΤΕΕ
Rizakos
Calda Energy - Aermec
Knauf
NanoDomi

14o ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ»
The Solar Future Greece 2019
Climatherm Energy 2020»
Verde.Tec 2020»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL