Σχέδιο για 17 στρέμματα πρασίνου στα «Σφαγεία» της Πειραιώς

Σχέδιο για 17 στρέμματα πρασίνου στα «Σφαγεία» της Πειραιώς

Thermogas

Σε συμφωνία για την περιβαλλοντική και πολιτιστική αξιοποίηση ενός μεγάλου χώρου στην οδό Πειραιώς, εντός των ορίων του δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, γνωστού ως «παλιά σφαγεία», προχώρησαν οι δήμοι Αθηναίων και Μοσχάτου-Ταύρου, έπειτα από διετή επεξεργασία του σχεδίου τους, που στόχο έχει να αναβαθμίσει ολόκληρη την περιοχή.

Προς την κατεύθυνση αυτή οργανώθηκε χθες συνάντηση εργασίας μεταξύ του δήμου Αθηναίων και του δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, όπου παρουσιάστηκαν το προτεινόμενο πλάνο και το θεσμικό πλαίσιο για την αξιοποίηση του ακινήτου, που έχει έκταση 17.000 τ.μ. και διατηρητέα κτήρια 1.400 τ.μ.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Μπρούλιας, σημείωσε ότι «μετά από πολλή δουλειά, ξεκινάμε τη διαδικασία αξιοποίησης και βιώσιμης περιβαλλοντικής ανάδειξης ενός μεγάλου χώρου, που έχει τόσο ανάγκη η περιοχή της Αθήνας που συνορεύει με τον Ταύρο, αποτέλεσμα καλής συνεργασίας με τον δήμο Μοσχάτου-Ταύρου».

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος γιατί ένα όνειρο δεκαετιών γίνεται πραγματικότητα. Μία μεγάλη περιοχή, τα παλιά σφαγεία, περνάει στην υπηρεσία των πολιτών του Ταύρου και συνολικά του δήμου Μοσχάτου-Ταύρου και δίνει πνοή σε ολόκληρη την περιοχή, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής» ανέφερε ο δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου.

Το αναλυτικό πλάνο που παρουσιάστηκε στους συμμετέχοντες περιλαμβάνει συγκεκριμένο master plan, που βασίζεται στο θεσμικό πλαίσιο χρήσεων γης και διατήρησης των κτηρίων και προβλέπει χρήσεις όπως: πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες, υπόγειο parking, χώροι για τη στέγαση «δημιουργικών βιομηχανιών», χώρους εστίασης και υπαίθριων εκδηλώσεων, καθώς και κινηματογράφο.

naftemporiki.gr

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

B2Green
By B2Green.gr 14:51, 24/05/2019
ΔΕΠΑ
Climatherm Energy 2020»
Verde.Tec 2020»
Energy Commodities 2020»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL