Ναυαγεί ο διαγωνισμός για τη ΔΕΗ • Παγώνουν οι ιδιωτικοποιήσεις σε ΔΕΠΑ και ΕΛΠΕ

Ναυαγεί ο διαγωνισμός για τη ΔΕΗ • Παγώνουν οι ιδιωτικοποιήσεις σε ΔΕΠΑ και ΕΛΠΕ

Σαρωτικές αλλαγές εν πολλοίς προδιαγεγραμμένες, δημιουργεί η προκήρυξη των εθνικών εκλογών στο μέτωπο της πώλησης των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ αλλά και στις ιδιωτικοποιήσεις της ΔΕΠΑ και των ΕΛΠΕ.

Αρχής γενομένης από αύριο 28 Mαίου που είναι η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των δεσμευτικών προσφορών για τις μονάδες της ΔΕΗ σε Φλώρινα και Μεγαλόπολη, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο διαγωνισμός ανεξάρτητα από την ολιγοήμερη παράταση που πιθανόν να πάρει βαίνει προς δεύτερο ναυάγιο. Οι υποψήφιοι εξακολουθούν να βλέπουν σοβαρές αβεβαιότητες στα περιουσιακά assets της ΔΕΗ γεγονός που δεν συνηγορεί στην εκδήλωση επενδυτικού ενδιαφέροντος από την πλευρά τους. Πέραν από το γεγονός ότι μνηστήρες όπως η Τσεχική Seven Energy έχουν ήδη αποχωρήσει από το διαγωνισμό και όλοι οι υπόλοιποι αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό την περιπέτεια των λιγνιτικών της ΔΕΗ, στα αρνητικά προσμετράτε και η είσοδος της χώρας από χθες το βράδυ σε φουλ προεκλογική περίοδο.

Όλα δείχνουν ότι οι τελικές αποφάσεις για την Επιχείρηση τόσο για τα λιγνίτη όσο και για την «αναστήλωση» της ΔΕΗ θα ληφθούν από την επόμενη κυβέρνηση, όπως αντίστοιχα εκτιμάται ότι θα συμβεί και με την πώληση της ΔΕΠΑ.

Ο σχετικός διαγωνισμός βραχυκύκλωσε τους τελευταίους μήνες από τις καθυστερήσεις που σημειώθηκαν στην πρόσληψη των περίπου 200 εργολαβικών υπαλλήλων. Μόλις την περασμένη Τετάρτη ανακοινώθηκε από την ΔΕΔΑ, θυγατρική της ΔΕΠΑ, η απόφαση να υλοποιηθεί τμήμα του σχεδιασμού εκείνου. Είναι όμως σαφές ότι οι εκλογές θα μεταθέσουν και αυτό το πωλητήριο.

Το αδιέξοδο του διαγωνισμού φάνηκε την προηγούμενη εβδομάδα και από την ακύρωση της γενικής συνέλευσης των μετόχων που είχε προσδιοριστεί αρχικά για τις 31 Μαίου, προκειμένου να αποφασιστεί ο διαχωρισμός της ΔΕΠΑ στον τομέα της Εμπορίας και των Υποδομών.

Οι εργαζόμενοι κατηγορούν κυβέρνηση και διοίκηση για εμπαιγμό και κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους.

Όπως έχει ανακοινωθεί, θα συνεχιστεί και σήμερα η μη τροφοδοσία με αέριο των λεωφορείων της ΟΣΥ από τους δύο σταθμούς ΣΑΛΦΑ Α. Λιοσίων και Ανθούσας. Παράλληλα ξεκινούν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες ως το προσεχές Σάββατο για τη μονιμοποίηση των εργαζομένων που εργάζονται επί σειρά ετών στις εταιρείες και του ομίλου ΔΕΠΑ.

Οριστική ταφόπλακα μπαίνει και στην πώληση των ΕΛΠΕ, μια ιδιωτικοποίηση που μετά τον τελευταίο άγονο διαγωνισμό αντιμετωπίστηκε χλιαρά τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τους μετόχους.

Της Μαριάννας Τζάννε

newmoney.gr

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

Building Green Open Space 2019
B2Green
By B2Green.gr 10:21, 27/05/2019

Energy In Buildings 2019 - Ashrae Hellenic Chapter
12th International Scientific Conference on Energy and Climate Change
ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2019
14o ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL