Γ. Σταθάκης: Οι απώλειες του ΣΥΡΙΖΑ ήταν σε ελεύθερους επαγγελματίες και μισθωτούς

B2Green avatar
19:59, 03/06/2019
Business > Green Business > Απόψεις

Γ. Σταθάκης: Οι απώλειες του ΣΥΡΙΖΑ ήταν σε ελεύθερους επαγγελματίες και μισθωτούς

Civiltech

«Η Νέα Δημοκρατία θέλει να ελαφρύνει τους φόρους στο πλουσιότερο 5% και όχι στη μεσαία τάξη». Αυτό τόνισε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star. Καλεσμένος ήταν, επίσης, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης.

«Το 50% του φόρου εισοδήματος πληρώνεται από το 5% των νοικοκυριών, που έχουν εισόδημα άνω των 24.000 ευρώ – περίπου 450.000 νοικοκυριά. Δεν πληρώνουν καθόλου φόρο εισοδήματος 2.500.000 νοικοκυριά και 3.500.000 νοικοκυριά πληρώνουν το υπόλοιπο 50%», υπογράμμισε ο κ. Σταθάκης. «Η βασική υπόσχεση της ΝΔ αφορά αυτό το 5% των νοικοκυριών και όχι τη μεσαία τάξη. Αυτή είναι η πραγματικότητα με τις φοροελαφρύνσεις. Άρα η αναδιανομή, που επιχειρεί και προπαγανδίζει η ΝΔ, αφορά το 5% των ελληνικών νοικοκυριών»

Ο Υπουργός τόνισε: «Η μεσαία τάξη κατέρρευσε στην Ελλάδα το 2010-2014 και το γνωρίζουμε όλοι. Η παρούσα κυβέρνηση κληρονόμησε μια κατάσταση όπου έπρεπε να συνδυάσει τη δημοσιονομική σταθεροποίηση με μια εντυπωσιακή ανάκαμψη των ασθενέστερων στρωμάτων, τα οποία είχαν βρεθεί κάτω από το όριο της φτώχειας (4 στα 10 νοικοκυριά το 2015). Αυτό το πετύχαμε και στη συνέχεια βγάλαμε τη χώρα από την περίοδο των Μνημονίων. Εκ των πραγμάτων αυτό είχε κάποιους περιορισμούς και συνέπειες. Λαμβάνοντας αυτά υπόψη, ο απολογισμός έχει θετικό πρόσημο».

Σε ό,τι αφορά το εκλογικό αποτέλεσμα ο Υπουργός επισήμανε: «Η ΝΔ πέτυχε μια μεγάλη συσπείρωση στις Ευρωεκλογές και οι απώλειες του ΣΥΡΙΖΑ κατά ένα μικρό μέρος κατευθύνθηκαν στη ΝΔ. Κατά ένα πολύ μεγάλο μέρος οι ψηφοφόροι μετατοπίστηκαν προς την αποχή, το λευκό, το άκυρο και σε μια πληθώρα μικρών κομμάτων, τα οποία παρέμειναν εκτός Ευρωβουλής».

Σχετικά με τα αίτια που βάρυναν ο κ. Σταθάκης σημείωσε: «Η ανάλυση είναι πολυσύνθετη για τις πρωταρχικές αιτίες. Δεν είναι αυτό που προβάλλεται, δηλαδή το 'Μακεδονικό', το οποίο παραμένει κατά τη γνώμη μια από τις μεγάλες εθνικές επιτυχίες. Δεν είναι μια επικοινωνιακή αστοχία ή άλλα θέματα. Οι κύριες απώλειες που έχει υποστεί ο ΣΥΡΙΖΑ εντοπίζονται στους ψηφοφόρους που ασκούν ελεύθερα επαγγέλματα, στους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα με πτυχίο και σε κάποια άλλα μεσαία στρώματα. Η στρατηγική μας πρέπει να αποσκοπεί στην ανάκτηση αυτών των κοινωνικών κατηγοριών, που έστειλαν με τόσο ευδιάκριτο τρόπο ένα ισχυρό μήνυμα».

naftemporiki.gr

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

B2Green
By B2Green.gr 19:59, 03/06/2019
Εκλογές ΤΕΕ 2019
ΤΜΕΔΕ
ΤΕΕ
3DR - Μελέτη στατικής επάρκειας αυθαιρέτου

14o ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ»
The Solar Future Greece 2019
Climatherm Energy 2020»
Verde.Tec 2020»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL