Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ: Η προεκλογική αναστολή κατεδάφισης δεν αποτελεί δασική πολιτική

Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ: Η προεκλογική αναστολή κατεδάφισης δεν αποτελεί δασική πολιτική

Civiltech

Η μακρόχρονη αναστολή κατεδάφισης αυθαιρέτων σε δασικές περιοχές και μάλιστα με προεκλογικό νομοσχέδιο βρίσκει τους Οικολόγους ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ αντίθετους.

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ δηλώνουν την αντίρρησή τους στο να μπει προεκλογικά για ψήφιση το νομοσχέδιο για την προσωρινή τακτοποίηση των δασικών αυθαιρέτων που κατέθεσε μόλις το ΥΠΕΝ. Ενα τόσο ευαίσθητο θέμα που ταλανίζει την χώρα για δεκαετίες δεν μπορεί να συζητηθεί εν θερμώ! Η 25χρονη προεκλογική αναστολή κατεδάφισης αυθαιρέτων που κτίστηκαν σε δασικές περιοχές μέχρι το 2011, κλείνει το μάτι σε καταπατητές, απαξιώνει τις υπηρεσίες που για δεκαετίες τους διώκουν ποινικά και επιβραβεύει τους παραβάτες.

Η διευθέτηση των χρονιζόντων προβλημάτων της χώρας χρειάζεται μια στιβαρή συνολική διευθέτηση. Προτεραιότητα για τους Οικολόγους ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ είναι η ολοκλήρωση των δασικών χαρτών και του Κτηματολογίου, που βρήκαν επιτέλους ένα δρόμο με πρωτοβουλίες μας μέσα από την συμμετοχή μας στην Κυβέρνηση από το 2015.

Ζητούμενο επίσης είναι η άμεση δρομολόγηση των απαραίτητων ενεργειών για σύνταξη Προεδρικών Διαταγμάτων που θα οργανώνουν τους χώρους όπου καταγράφηκε το πρόβλημα των αυθαιρέτων, με σεβασμό στις επιταγές του Συντάγματος και κυρίαρχους άξονες την προστασία του δασικού πλούτου, την αποκατάσταση του δασικού ισοζυγίου και την περιβαλλοντική διαχείριση της κάθε περιοχής.

Τέλος, οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ δηλώνουν αντίθετοι στην οριζόντια εξαίρεση της υπαγωγής στις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας των χορτολιβαδικών, φρυγανικών και πετρωδών εκτάσεων μετά από την αναγνώριση τους ως ιδιωτικών. Ζητούν δε να προετοιμαστεί μετεκλογικά και μέσα από ευρεία δημόσια διαβούλευση ξεχωριστή νομοθετική ρύθμιση προστασίας, αφού αποτελούν σημαντικά και εκτεταμένα οικοσυστήματα για τη χώρα μας, ενώ μεγάλο μέρος τους αποτελεί σημαντικό τμήμα του Ευρωπαϊκού Δικτύου Natura 2000.

Αντίστοιχα, οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ εκφράζουν την αντίθεσή τους στην αδειοδότηση της ιερακοθηρίας σε όλη την επικράτεια, χωρίς καμία τεκμηρίωση, διαβούλευση και κυρίως χωρίς κανένα εξαιρετικό λόγο επείγοντος χαρακτήρα ή εθνικής σημασίας, κάτι που δημιουργεί σοβαρές ανησυχίες για την σκοπιμότητα του.

Building Green Open Space 2019
B2Green
By B2Green.gr 17:47, 04/06/2019
Sto Therm

Rizakos
3DR - Μελέτη στατικής επάρκειας αυθαιρέτου
Knauf
Calda Energy - Aermec
ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2019
14o ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ»
The Solar Future Greece 2019
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL