Επανέναρξη ''Εξοικονομώ II'': Τι αλλάζει στην υποβολή αιτήσεων • Πότε εκδίδεται ο οδηγός & ξεκινούν οι αιτήσεις

Επανέναρξη ''Εξοικονομώ II'': Τι αλλάζει στην υποβολή αιτήσεων • Πότε εκδίδεται ο οδηγός & ξεκινούν οι αιτήσεις

Civiltech

Αλλαγές στην υποβολή αιτήσεων στο β' κύκλο του "Εξοικονομώ II" προκειμένου να αποφευχθούν τα προβλήματα του παρελθόντος, ανακοίνωσε σε συνέντευξή του στον Άλφα 9,89 και στο δημοσιογράφο Χάρη Ντιγριντάκη, ο Γ.Γ. του ΥΠΕΝ, κ. Μιχάλης Βερροιόπουλος.

Συγκεκριμένα, για την αντιμετώπιση του "ηλεκτρονικού συνωστισμού", σημείωσε πως έχει προβλεφθεί μεγαλύτερη άνεση και διασπορά των προθεσμιών υποβολής αιτήσεων ανά περιφέρεια ώστε να μην υπάρξουν ξανά προβλήματα κατά τη διαδικασία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων.

Σύμφωνα με τον κ. Βερροιόπουλο, η έκδοση του οδηγού του Β' κύκλου του "Εξοικονόμηση Κατ' Οίκον II" αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα, γεγονός που αν τελικά επιβεβαιωθεί, συμβαδίζει χρονικά με την ενημέρωση του B2Green για την ετοιμασία και την παράδοση του τεχνικού εγχειριδίου χρήσης από τον ανάδοχο, έως τη 10η Ιουνίου. Στη συνέχεια, βάσει των δηλώσεψν του κ. Βερροιόπουλου θα ακολουθήσει χρονικό διάστημα λίγων εβδομάδων, μέχρι περίπου τα μέσα του Ιουλίου, όπου και θα ανοίξει το πρόγραμμα για αιτήσεις.

Επιπλέον, ο κ. Βερροιόπουλος παρότρυνε τους ενδιαφερόμενους να συνεργαστούν με "κατά προτίμηση νέους μηχανικούς για να βοηθάμε στην απασχόληση των νέων ανθρώπων", να επιλέξουν εξειδικευμένα συνεργεία μαστόρων και πιστοποιημένα υλικά, κατά προτίμηση ελληνικής παραγωγής και σε κάθε περίπτωση να αποφύγουν "τσαπατσουλιές" και "προχειρότητες".

Υπογραμμίζοντας την οικονομική διάσταση του προγράμματος, ο κ. Βερροιόπουλος ανέφερε πως μέχρι σήμερα το "Εξοικονομώ Κατ΄Οίκον ΙΙ" οδήγησε στη μόχλευση πόρων συνολικού ύψους 630 εκατ. ευρώ, καθώς επίσης ότι ο νέος κύκλος στον οποίο θα κατατεθούν επιπλέον 25.000 αιτήσεις, θα προσθέσει επενδύσεις άλλων 330 εκατ. ευρώ, ανεβάζοντας το συνολικό ύψος των επενδύσεων στην εξοικονόμηση ενέργειας των κατοικιών στο 1 δις ευρώ.

Την επόμενη εβδομάδα θα βγει ο οδηγός του προγράμματος, δηλαδή μια ΚΥΑ, η οποία θα περιγράφει τη διαδικασία, τα κριτήρια & γενικά όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες

Τέλος, αναφορικά με τις εξελίξεις στις πληρωμές του α' κύκλου, ο κ. Βερροιόπουλος είπε πως από τον Απρίλιο και μετά έχουν εξομαλυνθεί 

Δείτε επιπλέον: Πότε αναμένετααι η έναρξη του Β' κύκλου του "Ρξοικονομώ II"

B2Green
By B2Green.gr 16:58, 04/06/2019
Sto Therm
Rizakos
Calda Energy - Aermec
Knauf
NanoDomi
The Solar Future Greece 2019
Bravo Awards 2019
INVENT ICT
ΕΛΙΠΥΚΑ - 1ο Συνέδριο Πυροπροστασίας Κατασκευών
Climatherm Energy 2020»
Verde.Tec 2020»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL