Η ΔΕΗ εκπαιδεύει μαθητές στην εξοικονόμηση Ηλεκτρικής Ενέργειας

Η ΔΕΗ εκπαιδεύει μαθητές στην εξοικονόμηση Ηλεκτρικής Ενέργειας

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα "Μαθαίνω πώς να εξοικονομώ ενέργεια" σχεδιάστηκε και υλοποιείται από τη ΔΕΗ στο πλαίσιο των δράσεων του Ετήσιου Στόχου Εξοικονόμησης Ενέργειας όπως αυτός καθορίζεται από Ευρωπαϊκή Οδηγία.

Το Πρόγραμμα στην πρώτη του φάση αφορά στην εκπαίδευση περίπου 33.000 μικρών μαθητών, οι οποίοι φοιτούν σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία των Δήμων Περιστερίου, Αιγάλεω, Αγίας Βαρβάρας, Ίλιου, Πετρούπολης, Αγίων Αναργύρων-Καματερού και Χαϊδαρίου.

Στόχος του Προγράμματος είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού για το σύγχρονο, σημαντικό θέμα της βιώσιμης ενέργειας και της προστασίας του περιβάλλοντος. Συγκεκριμένα αφορά την:

• Ενημέρωση για τις επιπτώσεις της αλόγιστης χρήσης ενέργειας στο περιβάλλον.

• Ευαισθητοποίηση των μαθητών στο θέμα της εξοικονόμησης ενέργειας

• Πληροφόρηση για τους τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας

Η υλοποίηση του Προγράμματος Εκπαίδευσης ξεκίνησε στις αρχές Απριλίου 2019 και πραγματοποιείται από εκπαιδευμένους απόφοιτους, μεταπτυχιακούς και τελειόφοιτους φοιτητές του Τμήματος Μηχανολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Το εκπαιδευτικό υλικό, επιμελήθηκε επιστημονικά το Εργαστήριο Ήπιων Μορφών Ενέργειας & Προστασίας Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Το Πρόγραμμα έχει χρονική διάρκεια μιας διδακτικής ώρας. Είναι προσαρμοσμένο και πραγματοποιείται ανά τάξη του δημοτικού σχολείου, δηλαδή ανά ηλικία και γνωστικό επίπεδο των μαθητών. Περιλαμβάνει:

1. Προβολή ταινίας κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους την οποία έχει ετοιμάσει η Πρωτοβουλία Sustainable Energy Initiatives, της Γενικής Διεύθυνσης Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

2. Συζήτηση και ασκήσεις κατανόησης βασισμένες στην ταινία.

Στους μαθητές δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης του εκπαιδευτικού προγράμματος καθώς και επιτραπέζιο παιχνίδι σχετικό με την εξοικονόμηση ενέργειας.

Το πρόγραμμα υποστηρίζει και προωθεί στα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία των Δήμων η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Γ' Αθήνας. Μέχρι το τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς θα υλοποιηθεί σε 65 σχολεία των Δήμων Δυτικής Αττικής και θα έχουν εκπαιδευτεί συνολικά περίπου 12.000 μαθητές.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα εκπαίδευσης μαθητών που έχει σχεδιαστεί και υλοποιηθεί από Πάροχο Ηλεκτρικής Ενέργειας στην Ευρώπη.

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και τη σχολική χρονιά 2019-2020. Εκτιμάται ότι μέχρι το Δεκέμβριο του 2019 θα έχει ολοκληρωθεί στα σχολεία των Δήμων Δυτικής Αττικής και έτσι θα εκπαιδευθούν επιπλέον 18.000 μαθητές. Στη συνέχεια το Πρόγραμμα θα επεκταθεί και σε άλλες περιοχές της Χώρας.

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

B2Green
By B2Green.gr 19:28, 04/06/2019
Εκλογές ΤΕΕ 2019
ΤΜΕΔΕ
ΤΕΕ

14o ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ»
The Solar Future Greece 2019
Climatherm Energy 2020»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL