Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα γίνονται ηγέτες στην ανανεώσιμη ενέργεια

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα γίνονται ηγέτες στην ανανεώσιμη ενέργεια

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν το φιλόδοξο σχέδιο να καταστούν ηγέτες της παραγωγής ανανεώσιμης ενέργειας στη Μέση Ανατολή και να μειώσουν την εξάρτησή τους από τα ορυκτά καύσιμα.

Τα Εμιράτα έχουν ήδη εξελιχθεί σε έναν κόμβο τεχνολογίας καθαρής ενέργειας, παρέχοντας χρηματοδότηση για την κατασκευή έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε όλο τον κόσμο και επενδύοντας εκατομμύρια σε έρευνες για την ενέργεια, το νερό, τη μικροηλεκτρονική, τα προηγμένα υλικά και τα συστήματα μεταφορών.

Σύμφωνα με την έκθεση του 2015 για την ενεργειακή κατάσταση των ΗΑΕ, το μερίδιο της παραγόμενης ενέργειας από φυσικό αέριο θα μειωθεί από 98% το 2012 σε λιγότερο από 76% το 2021, καθώς η καθαρή ενέργεια εισέρχεται στο μείγμα και αυξάνεται η ενεργειακή απόδοση.

Η ενεργειακή στρατηγική των ΗΑΕ για το 2050 στοχεύει σε ενεργειακό μείγμα που θα συνδυάζει τις ανανεώσιμες, καθαρές πηγές ενέργειας και την πυρηνική ενέργεια για να ανταποκριθεί στις οικονομικές απαιτήσεις των Εμιράτων, και στους περιβαλλοντικούς στόχους 44% καθαρής ενέργειας, 38% φυσικού αερίου, 12% άνθρακα και 6% πυρηνικής ενέργειας.

Μελέτες δείχνουν ότι εάν τα ΗΑΕ εκπληρώσουν τους στόχους τους για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, θα μπορούσαν να εξοικονομήσουν 192 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2050 στον ενεργειακό τομέα.

Ενδεικτικά, τον Μάιο toy 2018, το Ντουμπάι ξεκίνησε τη δεύτερη φάση του έργου που θα εξελιχθεί στο μεγαλύτερο ηλιακό πάρκο στον κόσμο. Με κόστος περίπου 14 δισεκατομμύρια δολάρια, το πάρκο θα παράγει τελικά 5.000 μεγαβάτ ισχύος, παρέχοντας ενέργεια για περίπου 800.000 νοικοκυριά.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι αποφασισμένα να βρουν ένα καθαρό υποκατάστατο του φυσικού αερίου, βοηθώντας τόσο το περιβάλλον όσο και τον προϋπολογισμό του κράτους. Μέχρι το 2050, τα ΗΑΕ θα έχουν επενδύσει περίπου 150 δισεκατομμύρια δολάρια σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Αυτό αναμένεται να εξοικονομήσει στη χώρα περίπου 192 δισεκατομμύρια δολάρια, μειώνοντας παράλληλα την εξάρτηση από τις επιδοτήσεις φυσικού αερίου.

naftemporiki.gr

Κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου με την αξιοπιστία της ENERGY 4YOU

Building Green Open Space 2019
B2Green
By B2Green.gr 19:14, 09/06/2019

Thermal Drones
NanoDomi Διαγωνισμός
Kostal Solar
Energy In Buildings 2019 - Ashrae Hellenic Chapter
12th International Scientific Conference on Energy and Climate Change
ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2019
14o ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL