Κ. Μακέδος: Να εφαρμοστεί η απόφαση του ΣτΕ για επιστροφή της περιουσίας του ΤΜΕΔΕ

Κ. Μακέδος: Να εφαρμοστεί η απόφαση του ΣτΕ για επιστροφή της περιουσίας του ΤΜΕΔΕ

Civiltech

Οι πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με την περιουσία του ΤΜΕΔΕ, τέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο πρόεδρος του Ταμείου Κωνσταντίνος Μακέδος, με τον πρόεδρο του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας Στυλιανό Μπλέτσα και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής.

Μετά το πέρας της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019, στο κτίριο του Επιμελητηρίου, στην οδό Π. Σούλου 11, στο Αγρίνιο, και ύστερα από την επίσκεψη του κ. Μακέδου στην οριζόντια ιδιοκτησία του Ταμείου, στην οδό Δαγγλή στο Αγρίνιο, ακολούθησαν δηλώσεις:

Ο πρόεδρος του ΤΜΕΔΕ κ. Κωνσταντίνος Μακέδος δήλωσε: «Η περιουσία του ΤΜΕΔΕ δημιουργήθηκε σε βάθος δεκαετιών από τον κόπο και τον ιδρώτα των Ελλήνων μηχανικών και εργοληπτών. Και σε αυτούς ανήκει. Ανήκει στην Ελλάδα που δημιουργεί, που μοχθεί και που προσδοκά στήριξη με κάθε τρόπο, προκειμένου να ανακάμψει μετά από μία πολυετή και οδυνηρή περίοδο κρίσης. Ο Τεχνικός Κόσμος και το ΤΜΕΔΕ απαιτούν μόνον την τήρηση της νομιμότητας.

Καλούμε την αρμόδια υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Εφη Αχτσιόγλου, να εφαρμόσει  την απόφαση του ΣτΕ, για την ολοκλήρωση της επιστροφής της περιουσίας του Ταμείου από τον ΕΦΚΑ, σύμφωνα πάντα και με την εγκεκριμένη οικονομική μελέτη βιωσιμότητάς του.

Με βάση την τελεσίδικη δικαστική απόφαση αναμένουμε την επιστροφή του συνόλου της περιουσίας του Ταμείου από τον ΕΦΚΑ προς όφελος της «ραχοκοκαλιάς» της ελληνικής οικονομίας: των Ελλήνων επιστημόνων, των ελεύθερων επαγγελματιών, των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας, Στυλιανός Μπλέτσας, επεσήμανε: «Η μεταβίβαση του συνόλου της περιουσίας μας, η ενεργός συμμετοχή του Ταμείου στον Πανευρωπαϊκό Φορέα Εγγυοδοσίας (AECM), η αναβάθμιση του θεσμικού του ρόλου του Ταμείου στην Attica Bank μετά από αξιολόγηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ECB) , αλλά και οι προοπτικές ενίσχυσης των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, των ελεύθερων επαγγελματιών και των Ελλήνων επιστημόνων, μας επιτρέπουν να αισιοδοξούμε συγκρατημένα. Έχουμε υποστεί βαρύ πλήγμα στον Κλάδο και θα χρειαστούν πολλά να γίνουν προκειμένου να ανακάμψουμε. Στο ΤΕΕ, σε συνεργασία με το ΤΜΕΔΕ και όλους τους συναρμόδιους φορείς, δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε ούτε να επαναπαυτούμε προκειμένου να ξαναβάλουμε σε λειτουργία την «ατμομηχανή» της ελληνικής οικονομίας»

Building Green Open Space 2019
B2Green
By B2Green.gr 14:17, 10/06/2019

3DR - Μελέτη στατικής επάρκειας αυθαιρέτου
ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2019
14o ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ»
The Solar Future Greece 2019
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL