Έγιναν οι πρώτες προεκλογικές μετατάξεις στην Εγνατία Οδό

B2Green avatar
08:32, 12/06/2019
Business > Υποδομές > Νέα

Έγιναν οι πρώτες προεκλογικές μετατάξεις στην Εγνατία Οδό

Τις πρώτες μετατάξεις από την Εγνατία Οδό Α.Ε. προς προς άλλους φορείς του Δημοσίου και του ευρύτερου δημοσίου τομέα ενέκρινε το υπουργείο Υποδομών, «παραμονές» των εκλογών. Πρόκειται για 27 άτομα που μετακινούνται στην «Αττικό Μετρό» και στον ΟΣΕΘ, ενώ ακόμα 29 έχουν ζητήσει τη μετακίνησή τους σε άλλους φορείς ή υπηρεσίες. Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ολοκληρωθεί και η τοποθέτηση νέου διευθύνοντος συμβούλου στην εταιρεία, η οποία εγκρίθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ την προηγούμενη εβδομάδα.

Το πρόγραμμα μετατάξεων για τους εργαζομένους της Εγνατίας Οδού ξεκίνησε τον Ιανουάριο, δίνοντας πολλές επιλογές για μετακίνηση σε υπηρεσίες και εταιρείες του Δημοσίου (οι 185 εργαζόμενοι μπορούσαν να επιλέξουν ανάμεσα σε 240 θέσεις). Τελικώς, περίπου το ένα τρίτο, 56 εργαζόμενοι ζήτησαν να συμμετέχουν και η απόφαση μετάταξης των πρώτων 27, την οποία υπογράφει ο υπουργός Χρήστος Σπίρτζης, δημοσιεύθηκε χθες στη Διαύγεια. «Τελικώς δεν ήταν πολλοί, με δεδομένο το άσχημο κλίμα που επικρατεί στην εταιρεία», λέει ο επικεφαλής του σωματείου εργαζομένων, Σταύρος Σάκκος. «Ακόμα και αυτοί που δήλωσαν, αμφιταλαντεύονταν ώς την τελευταία στιγμή, όλοι υπέβαλαν αίτηση την τελευταία ημέρα της προθεσμίας.

Δημιουργείται όμως ζήτημα για την εταιρεία, καθώς θα αποψιλωθούν συγκεκριμένες διευθύνσεις. Για παράδειγμα, στη διεύθυνση οικονομικών έχουν ζητήσει να μεταταχθούν οι 10 από τους 12 εργαζομένους. Δεν ξέρω με ποιο τρόπο θα το χειριστεί αυτό η εταιρεία».

Την εβδομάδα αυτή αναμένεται να ολοκληρωθεί και η τοποθέτηση νέου διευθύνοντος συμβούλου στην εταιρεία. Για τη θέση επελέγη από τον κ. Σπίρτζη ο Θανάσης Σχίζας, που μέχρι τον Φεβρουάριο ήταν διευθύνων σύμβουλος στη ΓΑΙΑΟΣΕ. Παρότι η πρόταση έγινε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, το ΤΑΙΠΕΔ (έχει τον έλεγχο της Εγνατίας Οδού) ενέκρινε την περασμένη εβδομάδα την πρόσληψη. «Την Πέμπτη έχει προγραμματιστεί να συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας», λέει ο κ. Σάκκος. Οπότε πιστεύουμε ότι θα γίνει και επισήμως η συγκρότησή του σε σώμα, με την προσθήκη του κ. Σχίζα και την αντικατάσταση των δύο μελών που είχαν εδώ και μήνες παραιτηθεί», (σ.σ. το Δ.Σ. της εταιρείας είναι επταμελές). «Ολες αυτές οι τοποθετήσεις είναι επόμενο να δημιουργούν σενάρια, για το τι έρχεται να κάνει κάποιος λίγο πριν από τις εκλογές. Θα φανεί μέσα στο επόμενο διάστημα».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΑΛΙΟΣ

kathimerini.gr

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

Building Green Open Space 2019
B2Green
By B2Green.gr 08:32, 12/06/2019
3DR - Μελέτη στατικής επάρκειας αυθαιρέτου
Συνέδριο Αντισεισμικής Μηχανικής 2019
12th International Scientific Conference on Energy and Climate Change
ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2019
14o ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL