Η τεχνική οδηγία για τους υαλοπίνακες παρουσιάστηκε στο ΤΕΕ

Η τεχνική οδηγία για τους υαλοπίνακες παρουσιάστηκε στο ΤΕΕ

Civiltech

Η Τεχνική Οδηγία που «συμβάλλει ουσιαστικά στην ασφάλεια και στην ποιότητα των κατασκευών και αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο για όλους τους συντελεστές που συνεργάζονται στην τοποθέτηση υαλοπινάκων», όπως εξήγησε ο πρόεδρος Ν. Παπαγεωργίου, πρακτικά οι τελευταίες εξελίξεις στην τεχνολογία υαλοπινάκων, ήταν το αντικείμενο Τεχνικής Ημερίδας, που πραγματοποιήθηκε στο ΤΕΕ στη Λάρισα.

«Η Νέα ΤΟΤΕΕ Υαλοπινάκων, Νέος Κανονισμός Πυροπροστασίας, Πρόγραμμα «Εξοικονόμηση Κατ' Οίκον», Σύγχρονες Αρχιτεκτονικές Εφαρμογές», ήταν το θέμα της ενημερωτικής εκδήλωσης που συνδιοργάνωσαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων και Βιοτεχνών Υαλοπινάκων με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας – Τμήμα Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας, σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών και το Ελληνικό Ινστιτούτο Πυροπροστασίας Κατασκευών. Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημ. Τάχος και ενδιαφερόμενοι για το αντικείμενο μηχανικοί και τεχνικοί.

Μετά τους χαιρετισμούς του Ιωάν. Ποτακίδη, προέδρου Συνδέσμου Καταστηματαρχών Κρυστάλλων και Τζαμιών ν. Λάρισας, του προέδρου του ΤΕΕ Ν. Παπαγεωργίου και του Χρ. Λούση προέδρου ΠΟΕΒΥ, ακολούθησαν εισηγήσεις ειδικών επιστημόνων.

Αναφερόμενος στη νέα ΤΟΤΕΕ υαλοπινάκων, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Ν. Παπαγεωργίου σημείωσε προλογίζοντας την εκδήλωση: «Η Τεχνική Οδηγία απευθύνεται σε μηχανικούς μελετητές και κατασκευαστές, σε φορείς του Δημοσίου, σε εμπόρους υαλοπινάκων, μεταποιητές, υαλοθέτες, και αφορά τη μελέτη, εφαρμογή, παραλαβή, στην επίβλεψη υαλοπινάκων. Κρίθηκε αναγκαία γιατί καλύπτει πεδία όπως και οι υαλοπίνακες ασφαλείας, αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο και θα συμβάλει ουσιαστικά στην ασφάλεια και στην ποιότητα των κατασκευών.

Περιλαμβάνει, αναφορά στις απαιτήσεις πιστοποίησης, στα εθνικά και ευρωπαϊκά πρότυπα, ενδεικτικό περιεχόμενο τεχνικού φακέλου ανά κατηγορία επίδοσης, και περιγραφές των διαφόρων τύπων υαλοπινάκων και των τεχνικών απαιτήσεων».

Οι συγκεκριμένες δράσεις της Ομοσπονδίας Υαλοπινάκων, πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα σε συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο και με στόχο την άρτια και ολοκληρωμένη επιμόρφωση τόσο των επαγγελματιών του χώρου, όσο και την ενημέρωση των αρμόδιων φορέων της χώρας.

Building Green Open Space 2019
B2Green
By B2Green.gr 12:04, 12/06/2019
Sto Therm
Rizakos
Calda Energy - Aermec
Knauf
NanoDomi Διαγωνισμός
Συνέδριο Αντισεισμικής Μηχανικής 2019
12th International Scientific Conference on Energy and Climate Change
ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2019
14o ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL