Εθνικές εκλογές 2019: 10 δεσμεύσεις για το περιβάλλον και την κλιματική κρίση

Εθνικές εκλογές 2019: 10 δεσμεύσεις για το περιβάλλον και την κλιματική κρίση

Λίγο πριν τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών του 2019 για την ανάδειξη του νέου ελληνικού κοινοβουλίου και της νέας ελληνικής κυβέρνησης, και παρατηρώντας ότι από σχεδόν όλα τα προγράμματα των κομμάτων απουσιάζουν φιλόδοξες πολιτικές ικανές να αντιμετωπίσουν την κλιματική κατάρρευση, το WWF Ελλάς καλεί τους υποψήφιους βουλευτές και τα πολιτικά κόμματα να δεσμευθούν απέναντι σε 10 περιβαλλοντικές προκλήσεις.

Τα μηνύματα από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα δεν αφήνουν κανένα περιθώριο παρερμηνείας. Έχουμε μόλις 11 χρόνια για να αναστρέψουμε την καταστροφική πορεία του πλανήτη μας και τον περιορισμό της υπερθέρμανσης στον +1,5οC. Η επόμενη κοινοβουλευτική περίοδος θα είναι καθοριστική για τη δυνατότητα της Ελλάδας να ανταποκριθεί στον ιστορικό της ρόλο για αποτελεσματική προστασία του περιβάλλοντος. Πρόκειται για μια διεκδίκηση πρωταγωνιστικού διεθνούς ρόλου στη μάχη κατά της κλιματικής κρίσης και θωράκιση απέναντι στις επιπτώσεις της.

Η ελληνική κοινωνία τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται πιο ώριμη από ποτέ να στηρίξει φιλόδοξες πολιτικές πρωτοβουλίες για την προστασία του περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Απουσιάζει όμως, η απαραίτητη πολιτική βούληση που είναι απαραίτητο να διατυπωθεί πριν κριθεί το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα κοινής γνώμης του ερευνητικού ινστιτούτου Pew Research Center, η Ελλάδα κατατάσσεται πρώτη ανάμεσα σε 28 χώρες, όσον αφορά στη στάση της κοινής γνώμης απέναντι στο φαινόμενο της κλιματικής κρίσης, με το 90% των πολιτών της χώρας μας να θεωρούν την κλιματική κρίση τεράστια απειλή για τη χώρα, ξεπερνώντας ακόμα και χώρες με πολύ ευαισθητοποιημένους περιβαλλοντικά πολίτες, όπως η Γαλλία και η Σουηδία.

Τι θα απαντήσουν υποψήφιοι και πολιτικά κόμματα στο 90% των πολιτών της Ελλάδας που εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για το περιβάλλον; Ποιες είναι οι περιβαλλοντικές δεσμεύσεις που προτίθενται να αναλάβουν διεκδικώντας την ψήφο τους; Ποιες οι προτάσεις τους για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης;

Οι απαντήσεις που θα καταθέσουν όλοι οι υποψήφιοι και τα πολιτικά κόμματα θα δημοσιευτούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του WWF Ελλάς και θα αποσταλούν σε όσους πολίτες εκφράσουν σχετικό ενδιαφέρον μέσω email.

10 ερωτήσεις για το περιβάλλον

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

Building Green Open Space 2019
B2Green
By B2Green.gr 14:19, 12/06/2019
Συνέδριο Αντισεισμικής Μηχανικής 2019
12th International Scientific Conference on Energy and Climate Change
ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2019
14o ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL