Eldorado Gold: Στο περίμενε και οι μελέτες στο έργο του Έβρου

B2Green avatar
08:54, 13/06/2019
Business > Green Business > Νέα

Eldorado Gold: Στο περίμενε και οι μελέτες στο έργο του Έβρου

Civiltech

Τα έργα της Eldorado Gold στην Ελλάδα, είναι τα μοναδικά που παραμένουν στάσιμα σε σχέση με τα υπόλοιπα του χαρτοφυλακίου του καναδικού ομίλου. Αυτή η αλγεινή, για το προφίλ της Ελλάδας ως ελκυστικού επενδυτικού προορισμού, διαπίστωση προκύπτει από την πρόσφατη παρουσίαση της Eldorado στη διεθνή επενδυτική κοινότητα μέσω της οποίας παρουσίασε το outlook για το διάστημα 2019-2021. Η εταιρεία τοποθετεί την παραγωγή χρυσού (σε ουγκιές) από 390 χιλ. έως 420 χιλ., 520 χιλ. έως 550 χιλ. και από 350 έως 380 χιλ., το 2019, 2020 και 2021, αντίστοιχα.

Τα έργα στην Ελλάδα

Σε αντίθεση με τα projects της εταιρείας σε Κισλαντάγκ και Εφέμκουρου της Τουρκίας και Λαμάκ στον Καναδά, στην Ελλάδα, μόνο το έργο της Ολυμπιάδας προχωράει, με την εταιρεία να σημειώνει ότι στη χώρα μας δεν προγραμματίζεται η υλοποίηση νέας επένδυσης, ωσότου διασφαλιστεί η ύπαρξη ταμειακών ροών.

Για το έργο της Ολυμπιάδας, όπου η εμπορική παραγωγή ξεκίνησε τέλη Δεκεμβρίου 2017, η Eldorado Gold εκτιμά ότι οι επιδόσεις θα βελτιωθούν, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται πρωτοβουλίες για την μείωση του κόστους που σχετίζεται με την περικοπή, ως επί το πλείστον, λειτουργικών και διοικητικών δαπανών. Επίσης, στην Ολυμπιάδα έχει προγραμματιστεί η υλοποίηση εξερευνητικών εξορύξεων σε υπόγεια έκταση 7 στρεμμάτων.

Για τις Σκουριές, όπου έχει εντοπιστεί πορφυριτικό κοίτασμα, η εταιρεία αναφέρει στην παρουσίαση αναλυτών ότι το έργο βρίσκεται σε καθεστώς συντήρησης, καθώς εκκρεμεί η λήψη αδειοδότησης που αφορά την εγκατάσταση ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, την έγκριση δόμησης και την μετεγκατάσταση των αρχαιοτήτων.

Εκεί η εταιρεία έχει καταθέσει αναθεωρημένη τεχνική μελέτη σχετικά με την απόθεση των τελμάτων, η οποία προβλέπει την μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματός της κατά 40%. Η κατασκευή της μονάδας κατεργασίας έχει ολοκληρωθεί κατά περίπου 50%, έχει εγκατασταθεί ο βασικός εξοπλισμός και έχει ξεκινήσει η υπόγεια εκμετάλλευση.

Στο Πέραμα, το έργο βρίσκεται σε καθεστώς συντήρησης, καθώς εκκρεμεί η έγκριση από το υπουργείο Περιβάλλοντος της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, που έχει κατατεθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες εδώ και πολλά χρόνια.

Όσον αφορά την έκταση της εταιρείας στο Στρατώνι, έχει προγραμματιστεί η υλοποίηση υπόγειων εξερευνητικών εξορύξεων σε επιφάνεια 10 στρεμμάτων.

Σημειώνεται ότι όπως έχει αναφέρει το Capital.gr, το νέο τοπίο που αναμένεται να διαμορφωθεί μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, εκτιμάται ότι θα αλλάξει τα δεδομένα για τις επενδύσεις της Eldorado Gold.

Του Δημήτρη Δελεβέγκου

capital.gr

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

Building Green Open Space 2019
B2Green
By B2Green.gr 08:54, 13/06/2019

3DR - Μελέτη στατικής επάρκειας αυθαιρέτου
Energy In Buildings 2019 - Ashrae Hellenic Chapter
12th International Scientific Conference on Energy and Climate Change
ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2019
14o ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL