Πάρτι στις μετοχές των μεγάλων πετρελαϊκών

Πάρτι στις μετοχές των μεγάλων πετρελαϊκών

Παρά την παγκόσμια ανησυχία που προκάλεσε η χθεσινή επίθεση σε δύο πετρελαιοφόρα στον κόλπο του Ομάν, η συνεπακόλουθη άνοδος των τιμών του πετρελαίου κατά 4% συμπαρέσυρε πολλές ευρωπαϊκές αγορές. Εξαίρεση αποτέλεσαν μόνο οι δείκτες CAC 40 του Παρισιού και IBEX 35 της Μαδρίτης, που σημείωσαν οριακή υποχώρηση.

Η άνοδος των τιμών του «μαύρου χρυσού» έδωσε παράλληλα ώθηση στα προθεσμιακά συμβόλαια στη Γουόλ Στριτ, ενώ η απροσδόκητη αύξηση των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ ενίσχυσε την προσδοκία για επικείμενη μείωση των επιτοκίων από τη Federal Reserve, δίνοντας ανοδική ώθηση στις μετοχές. Ετσι, ο δείκτης S&P 500 σημείωσε άνοδο στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων πέντε εβδομάδων, ενώ την ίδια στιγμή κινούνταν ανοδικά οι μετοχές των μεγάλων πετρελαϊκών. Οι μετοχές των Exxon και Mobil Chevron σημείωναν άνοδο 1%.

Η τιμή του αργού ΗΠΑ βρέθηκε αργά το απόγευμα στα 52,74 δολάρια το βαρέλι και του Brent στα 61,67 δολάρια το βαρέλι. Την ίδια στιγμή, πάντως, οι επενδυτές παρέμεναν επιφυλακτικοί, όπως πρόδιδε χθες η μεγάλη ζήτηση για κρατικά ομόλογα. Οι αποδόσεις των δεκαετών ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου υποχώρησαν στο 2,113%, πλησιάζοντας τα επίπεδα της περασμένης Παρασκευής στο 2,053%, που ήταν και τα χαμηλότερα από τον Σεπτέμβριο του 2017.

Στην Ευρώπη, την ίδια στιγμή, οι αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων υποχώρησαν και πάλι σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, ενώ κάτι ανάλογο είχε προηγηθεί ώρες πριν στις αγορές ομολόγων της Ασίας, με τις αποδόσεις του μακροπρόθεσμου χρέους της Ιαπωνίας να υποχωρούν στα χαμηλότερα επίπεδά τους από τον Αύγουστο του 2016. Παράλληλα, η προτίμηση των επενδυτών στα ασφαλή καταφύγια ήταν εμφανής και στην αγορά συναλλάγματος, με το γιεν να σημειώνει άνοδο 0,2%, στα 108,32 γιεν προς ένα δολάριο.

Το ευρώ, αντίθετα, σημείωσε ελαφρά υποχώρηση στο 1,1270 δολάριο, καθώς είχε δεχθεί πλήγμα την Τετάρτη, όταν ο Αμερικανός πρόεδρος απείλησε να επιβάλει κυρώσεις στις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στον επίμαχο αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2. Είχε, μάλιστα, προειδοποιήσει τη Γερμανία ότι πρέπει να δώσει τέλος στην ενεργειακή εξάρτησή της από τη Ρωσία.

kathimerini.gr

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

Building Green Open Space 2019
B2Green
By B2Green.gr 08:42, 14/06/2019
Συνέδριο Αντισεισμικής Μηχανικής 2019
12th International Scientific Conference on Energy and Climate Change
ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2019
14o ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL