«Τρέχει» στο παρά πέντε η ΔΕΠΑ για να φέρει LNG

«Τρέχει» στο παρά πέντε η ΔΕΠΑ για να φέρει LNG

Thermogas

Διαβεβαιώσεις για τη διασφάλιση της επάρκειας της ζήτησης φυσικού αερίου έδωσε η ΔΕΠΑ προχθές αργά το βράδυ με επίσημη ανακοίνωσή της, στην οποία σημείωνε μάλιστα ότι δεν χρειάζονται οποιεσδήποτε «έκτακτες κινήσεις». Ωστόσο η εταιρεία που ελέγχει το 47% της εγχώριας αγοράς και ανέλαβε προσφάτως δεσμεύσεις για την τροφοδοσία και μέρους των αναγκών της Βουλγαρίας, όταν εξέδιδε τη σχετική ανακοίνωση είχε ήδη προχωρήσει στην πρώτη «έκτακτη κίνηση» του καλοκαιριού, την οποία προφανώς επιχείρησε να αποκρύψει. Οπως επιβεβαιώνεται και από το πρόγραμμα εκφορτώσεων του ΔΕΣΦΑ, η ΔΕΠΑ υποχρεώθηκε να μεταφέρει την άφιξη φορτίου LNG που είχε προγραμματίσει για τις 15 του μηνός, δηλαδή αύριο, μία ημέρα πριν.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΔΕΠΑ είχαν διαπιστώσει μόλις δύο ημέρες νωρίτερα ότι τα αποθέματα φυσικού αερίου που διαθέτει η εταιρεία δεν επαρκούσαν για να καλύψουν τις ανάγκες της κατανάλωσης μέχρι τις 15 Ιουνίου, που αναμενόταν το νέο φορτίο LNG από την Αλγερία και έσπευσαν σε συνεννόηση με την αλγερινή Sanatrach να μεταφέρουν την έλευση του νέου φορτίου μία ημέρα νωρίτερα.

Ο αιφνιδιασμός των αρμοδίων υπηρεσιών για τις προμήθειες φυσικού αερίου και ο πανικός που επικράτησε για τα επόμενα δύο 24ωρα είναι μία μόνον πλευρά των παρενεργειών από τη δυσλειτουργία που επικρατεί στη ΔΕΠΑ λόγω της ακυβερνησίας για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα. Ο κ. Δημήτρης Τζώρτζης εξακολουθεί να παραμένει στη θέση του, παρά την εντολή του υπουργείου Ενέργειας για απομάκρυνση και μεταφορά των αρμοδιοτήτων του διευθύνοντος συμβούλου στον πρόεδρο της εταιρείας κ. Β. Τζώρτζη. Η επιστροφή της εταιρείας στην κανονικότητα παραμένει ζητούμενο, καθώς καμία εξέλιξη δεν έχει σημειωθεί και μετά την προ διημέρου τελευταία παρέμβαση του υπουργού Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη προς τους μετόχους (ΤΑΙΠΕΔ και ΕΛΠΕ). Ο υπουργός ζήτησε από τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ και των ΕΛΠΕ να προχωρήσουν στη σύγκληση γενικής συνέλευσης και να αναθέσουν τα καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου στον κ. Δότση.

ΧΡΥΣΑ ΛΙΑΓΓΟΥ

kathimerini.gr

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

B2Green
By B2Green.gr 16:58, 16/06/2019

Bravo Awards 2019
ΕΛΙΠΥΚΑ - 1ο Συνέδριο Πυροπροστασίας Κατασκευών
Climatherm Energy 2020»
Verde.Tec 2020»
Energy Commodities 2020»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL