Η Ευρώπη γεμίζει σταθμούς φόρτισης

Η Ευρώπη γεμίζει σταθμούς φόρτισης

Thermogas

Την ώρα που στην Ελλάδα περιμένουμε ακόμη να διαμορφωθεί το θεσμικό πλαίσιο για την ηλεκτροκίνηση, στις υπόλοιπες ανεπτυγμένες πόλεις της Ευρώπης, οι σταθμοί φόρτισης πληθαίνουν με εντυπωσιακούς ρυθμούς.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες σε συνεργασία με τις μεγάλες εταιρείες υπηρεσιών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, αναβαθμίζουν συνεχώς τις υποδομές, προσφέροντας στους πελάτες ένα ολοκληρωμένο δίκτυο.

Χιλιάδες σταθμοί έχουν στηθεί στο οδικό δίκτυο διαφόρων ευρωπαϊκών πόλεων, προκειμένου οι οδηγοί να μπορούν να φορτίζουν εύκολα και γρήγορα τα οχήματά τους. Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε η Porsche, λίγο πριν την πρεμιέρα της πολυαναμενόμενης Taycan, ολοκληρώνεται το δίκτυο παροχής High Power Charging Point της IONITY, το οποίο δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον όμιλο VW, τη BMW, τη Daimler και τη Ford.

100 προηγμένης τεχνολογίας σταθμοί High Power Charging Point είναι ήδη διαθέσιμοι προς χρήση. Οι σταθμοί είναι συμβατοί με το ευρωπαϊκό σύστημα φόρτισης CCS και κάθε ένας φέρει έξι υποδοχές ισχύος 350 kW, παρέχοντας φουλ ενέργεια στις μπαταρίες των οχημάτων στον ελάχιστο χρόνο.

Επίσης, μέχρι το 2020 θα τοποθετηθούν άλλοι 300 σταθμοί υψηλής ισχύος, με την κοινοπραξία να έχει ήδη υπογράψει τις συμβάσεις με τους αρμόδιους φορείς.

Οι ρυθμοί ανάπτυξης της ηλεκτροκίνησης σε συνδυασμό με τα νέα μοντέλα που ετοιμάζουν οι κατασκευαστές, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για μία νέα, πολλά υποσχόμενη αγορά, γεγονός που αναμένεται να προσελκύσει επενδυτές σε κάθε γωνιά της Γηραιάς Ηπείρου, ακόμη και στην Ελλάδα.

Του Λουκά Παπαλάμπρου

zougla.gr

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

B2Green
By B2Green.gr 12:53, 17/06/2019
ΔΕΠΑ
Climatherm Energy 2020»
Verde.Tec 2020»
Energy Commodities 2020»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL