Περιφέρεια Αττικής: Χωρίς αλλαγές ο σχεδιασμός για τη διάσωση πολιτών στις δασικές πυρκαγιές

Περιφέρεια Αττικής: Χωρίς αλλαγές ο σχεδιασμός για τη διάσωση πολιτών στις δασικές πυρκαγιές

Η Περιφέρεια Αττικής, παρά την τραγωδία στο Μάτι και τη δικαστική έρευνα για ολιγωρία της, διατηρεί τα ίδια σχέδια απομάκρυνσης των πολιτών σε περίπτωση δασικών πυρκαγιών!

Σε έγγραφό της που απέστειλε την Τρίτη 18 Ιουνίου στην Πυροσβεστική και στην ΕΛ.ΑΣ αναφέρει με ...κατηγορηματικό τρόπο και σαν να μην έχει συμβεί τίποτα, ότι τα μνημόνια ενεργειών της για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο θα είναι ίδια με εκείνα που ίσχυαν του 2018. Με τη συμπλήρωση ότι σε περίπτωση που επικαιροποιηθούν ...μελλοντικά, θα προχωρήσουν σε νεώτερη ενημέρωση. Με ειδική επισήμανση ότι δεν αλλάζει οτιδήποτε στα σχέδια εκκένωσης οικισμών, αφού πιθανόν θεωρήθηκε ότι υπήρξε πολύ επιτυχημένη (μη) εφαρμογή στην περίπτωση της φονικής πυρκαγιάς της 23ηςΙουλίου στην βορειοανατολική Αττική με τους περισσοτέρους από τους 100 νεκρούς που εγκλωβίστηκαν στην πύρινη λαίλαπα.

Το σχετικό έγγραφο υπογράφει η σύμβουλος της Περιφέρειας Αττικής κυρία Ι. Τσούπρα – για την οποία είχαν ζητηθεί έγγραφες εξηγήσεις (απαλλάχθηκε στη συνέχεια) για τα μοιραία λάθη στο Μάτι. Με κύριο ζητούμενο της δικαστικής έρευνας αν στην εν λόγω σύμβουλο είχε υποδειχθεί από αξιωματικό της Πυροσβεστικής να προχωρήσει σε απομάκρυνση των πολιτών από το Μάτι κάτι το οποίο η ίδια είχε αρνηθεί με κατηγορηματικό τρόπο και δεν επαληθεύτηκε.

Με τους υπευθύνους της Περιφέρειας Αττικής να επιρρίπτουν τις ευθύνες στην Πυροσβεστική Υπηρεσία που δεν ενημέρωσε εγκαίρως τους πολίτες για τον κίνδυνο που διατρέχουν. Ωστόσο εντυπωσιάζει ότι παρά την κατακραυγή που υπήρξε , η Περιφέρεια Αττικής (με υπεύθυνο την κυρία Ρένα Δούρου) έκρινε ότι δεν πρέπει να υπάρξει οποιαδήποτε αναπροσαρμογή του σχεδιασμού γι αυτή τη χρονιά κι όλα θα παραμείνουν ως είχαν. Κι αυτό παρότι στελέχη της Πυροσβεστικής και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες επεσήμαναν ότι τα σχέδια εκκένωσης στο Μάτι δεν ήταν εφαρμόσιμα αφού ίσως τα θύματα ήταν περισσότερα αν υπήρχαν προσυγκεντρώσεις πολιτών σε διάφορα σημεία της περιοχής για να απομακρυνθούν με λεωφορεία. Επιπλέον εντυπωσιάζει ότι οι υπεύθυνοι της Περιφέρειας Αττικής δεν αλλάζουν οτιδήποτε και στον τρόπο ενημέρωσης των πολιτών σε περίπτωση δασικής πυρκαγιάς παρότι είχαν καταγγελθεί κενά και ελλείψεις με βάση όσα ανέκυψαν από την φονική πυρκαγιά του περασμένου Ιουλίου.

Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ.

tovima.gr

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

Building Green Open Space 2019
B2Green
By B2Green.gr 09:03, 20/06/2019

ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2019
14o ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ»
The Solar Future Greece 2019
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL