Main Menu

εξοικονόμηση - ενέργεια - ΑΠΕ - θέρμανση - δόμηση - περιβάλλον
ενημέρωση - business - τεχνολογία - οδηγός αγοράς


"Εξοικονομώ-Αυτονομώ για ένα Έξυπνο Σπίτι" • Ομάδα Ενημέρωσης

Τα νέα έργα που θα συμπληρώσουν το δίκτυο αυτοκινητοδρόμων

B2Green avatar
15:03, 20/06/2019
Business > Υποδομές > Νέα

Τα νέα έργα που θα συμπληρώσουν το δίκτυο αυτοκινητοδρόμων

Civiltech

Στα νέα έργα με τα οποία θα ολοκληρωθεί το δίκτυο οδικών αξόνων της χώρας καθώς και την συνεισφορά των εταιρειών που διαχειρίζονται τους αυτοκινητοδρόμους με διόδια στην ανάπτυξη των συνδυασμένων μεταφορών και της οικονομίας γενικότερα, επικεντρώθηκε ο κ. Εμμανουήλ Βράιλας, Αντιπρόεδρος της Hellastron και εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, στην δεύτερη ημέρα εργασιών του 3ου Συνεδρίου Υποδομών και Μεταφορών. Η Hellastron είναι ο σύνδεσμος που εκπροσωπεί τις εταιρείες διαχείρισης αυτοκινητοδρόμων με διόδια στην Ελλάδα.

Ο κ. Βράιλας υποστήριξε πως ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματα στη χώρα μας κατά την διάρκεια των τελευταίων 20 ετών, ήταν η κατασκευή και λειτουργία αυτοκινητοδρόμων μήκους μεγαλύτερου των δύο χιλιάδων χιλιομέτρων, με τη δημιουργία ενός συγχρόνου και ασφαλούς περιβάλλοντος για τις οδικές μετακινήσεις.

Ο αντιπρόεδρος της Hellastron σκιαγράφησε τα επόμενα βήματα του Συνδέσμου, που έγκεινται στην ολοκλήρωση των απαιτούμενων οδικών επεκτάσεων για την Εξυπηρέτηση των συνδυασμένων μεταφορών. Ενδεικτικά:

* Της Δυτικής Περιφερειακής Αιγάλεω και σύνδεση με την Λεωφόρο Σχιστού και μέσω αυτής με το λιμάνι του Πειραιά.
* Της Αττικής Οδού προς τη Ραφήνα και το Λιμάνι του Λαυρίου και την σύνδεση με το Ελληνικό
* Τον νέο αυτοκινητόδρομο Ελευσίνα-Υλίκη
* Την επέκταση της Ιόνιας Οδού από Ιωάννινα προς την Κακκαβιά, και της σύνδεσής της με το λιμάνι του Αστακού και το Αγρίνιο
* Του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος και Καλαμάτα - Μεθώνη
* Του Βόρειου τμήματος του Ε65 (Τρίκαλα-Εγνατία)
* Του Βόρειου Άξονας Κρήτης (ΒΟΑΚ)
* Της Υποθαλάσσιας ζεύξης Σαλαμίνας-Περάματος
* Του τμήματος Λάρισας-Καρδίτσας-Τρικάλων

Ο κ. Βράιλας στάθηκε ιδιαίτερα στην ολοκλήρωση των απαιτούμενων υποδομών για την υποστήριξη του αναγκών της έξυπνης κινητικότητας που βρίσκεται προ των πυλών της χώρας μας, όπως χαρακτηριστικά καθίστανται η εγκατάσταση σταθμών ταχυφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε όλο το δίκτυο της Hellastron και τις Υποδομές εξυπηρέτησης επαγγελματιών οδηγών όπως ασφαλείς χώροι στάθμευσης και ανάπαυσης.
Επισήμανε τη συνεισφορά της Hellastron στην Οδική Ασφάλεια, μιλώντας για την ακρίβεια περισσότερα από 20 Κέντρα Διαχείρισης Κυκλοφορίας που λειτουργούν σε 24ωρη βάση, 365 ημέρες το χρόνο. Συνάμα, αναφέρθηκε στο νέο Σύστημα δορυφορικών διοδίων, που όπως σχολίασε θα επιτευχθεί μέσω των παρακάτω βημάτων:

* Αξιοποίηση της υπάρχουσας εμπειρίας των λειτουργών των αυτοκινητόδρομων και των διαθέσιμων υποδομών των συστημάτων ηλεκτρονικής είσπραξης διοδίων που χρησιμοποιούν σήμερα το δίκτυο της Hellastron.
* Ενσωμάτωση του νέου συστήματος διοδίων στο υφιστάμενο σύστημα διοδίων, για την ομαλή μετάβαση στο νέο σύστημα ελεύθερης ροής
* Υποστήριξη της ανάπτυξης του περιβάλλοντος για την αντιμετώπιση θεμάτων που σχετίζονται με την λειτουργία του συστήματος (ταυτοποίηση ελληνικών και ξένων οχημάτων, αστυνόμευση, ανάκτηση διοδίων, διαχείριση παραβάσεων, κατανομή εσόδων, εγγυήσεις εσόδων, κλπ.)
* Υλοποίηση των απαιτούμενων συμβατικών αλλαγών και προσαρμογών για την ενσωμάτωση των νέων δεδομένων που θέτει το νέο σύστημα διοδίων ελεύθερης ροής.

Τέλος, ο Αντιπρόεδρος της Hellastron υπογράμμισε την κοινωνικό-οικονομική συνεισφορά, μιλώντας για τα 89 εκατ. ευρώ το χρόνο που δαπανούνατι σε επενδύσεις από τις εταιρείες παραχώρησης, τα 186 εκατ. το χρόνο που δίνονται για τη λειτουργία και την οδική συντήρηση, καθώς και τα 158 εκατ. ανά έτος που καταβάλλονται για ΦΠΑ.

euro2day.gr

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

B2Green
By B2Green.gr 15:03, 20/06/2019

Δημοφιλέστερα άρθρα