Και ένας πυροσβέστης στο κύκλωμα με τις αλλοιώσεις σε καταμετρητές της ΔΕΔΔΗΕ

Και ένας πυροσβέστης στο κύκλωμα με τις αλλοιώσεις σε καταμετρητές της ΔΕΔΔΗΕ

Thermogas

Κι ένας πυροσβέστης που έχει συνεργασθεί με ανωτάτους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής συμμετείχε στο κύκλωμα  των  εννιά ατόμων  που  προχωρούσε έναντι αμοιβής σε παρεμβάσεις στους μετρητές κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΔΔΗΕ σε τουλάχιστον 400 οικίες και καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής με διαφυγόντα κέρδη για την εταιρεία της τάξης του 1.500.000  ευρώ!

 Αυτό προκύπτει από τη δικογραφία της υπόθεσης που συνέταξε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής και παρουσιάζει «Το Βήμα».

Από τον δικαστικό φάκελο προκύπτει ότι το κύκλωμα ζητούσε από τους πελάτες  του να αποφεύγουν τις επίσημες καταμετρήσεις από την ΔΕΔΔΗΕ ή να δηλώνουν συνέχεια ότι υπήρξε λάθος του συνεργείου της εν λόγω εταιρείας, ώστε να έχει το χρονικό περιθώριο το κύκλωμα να προχωρά σε αλλοιώσεις της καταμέτρησης. Και στη συνέχεια η επανακαμέτρηση από την ΔΕΔΔΗΕ να εντοπίζει το υποτιθέμενο «λάθος» που δήλωναν οι πολίτες – πελάτες του κυκλώματος.

Επιπλέον εντύπωση προκαλούν οι κωδικοποιημένες – συνθηματικές εκφράσεις   που χρησιμοποιούσαν τα μέλη του κυκλώματος.

Οπως το «αφήνεις 15 μέρες κοιμάται, 15 μέρες δουλεύει, το ξυπνάς το μωρό» που παρέπεμπε στην πλήρη απενεργοποίηση  του μηχανισμού μέτρησης της ΔΕΔΔΗΕ .

Επιπλέον χαρακτήριζαν τον σχετικό μηχανισμό που έπαυε τη λειτουργία του μετρητή ως «νεκρόνι» ενώ «καρφιά» ονόμαζαν τις μολύβδινες σφραγίδες που είχαν οι μετρητές και τις οποίες ονόμαζαν «κομμάτια» ή «μηχανάκια», αλλά και «κλιματιστικά».

Ακόμη στους διάλογους ακούγονται αναφορές όπως «είναι οι μέρες σου»,  «ήλθε η ώρα σας»,  «θα έλθουν οι συνάδελφοι»  που αφορούν στον χρόνο που θα   φθάσουν στις κατοικίες και τα καταστήματα τα μέλη του κυκλώματος για να προχωρήσουν στις αλλοιώσεις.

Σε άλλο σημείο της δικογραφίας μνημονεύεται ότι τα μέλη του κυκλώματος ζητούσαν από τους πελάτες να «αποκλείουν» τον χώρο του μετρητή την ώρα άφιξής τους και να εμποδίζουν την πρόσβαση σε άλλα άτομα, για να μην γίνονται αντιληπτοί. Καθώς κι ότι «ξέπλεναν» τα έσοδα τους σε κερδισμένα δελτία του ΟΠΑΠ.

Για την αποδόμηση της ανωτέρω εγκληματικής ομάδας, πραγματοποιήθηκε χθες (18-6-2019) το πρωί αστυνομική επιχείρηση, σε εννέα (9) οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής, και συνελήφθησαν εννέα (9) ημεδαποί μέλη της σπείρας. Ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ένας (1) επιπλέον συνεργός τους.

Επιπλέον κατηγορούμενοι για τα αδικήματα της κλοπής, απάτης και πλαστογραφίας είναι (248) άτομα (πελάτες), ενώ συνεχίζεται η έρευνα για ακόμα (161) άτομα, για τα ίδια αδικήματα.


Λαμπρόπουλος Βασίλειος Γ.

tovima.gr

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

B2Green
By B2Green.gr 13:22, 21/06/2019
ΠΣΕΜ Παθολογία Κτιρίων 2019

Bravo Awards 2019
ΕΛΙΠΥΚΑ - 1ο Συνέδριο Πυροπροστασίας Κατασκευών
Climatherm Energy 2020»
Verde.Tec 2020»
Energy Commodities 2020»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL