Τα 475 εκατομμύρια ευρώ έφτασαν οι επενδύσεις της Grecotel

B2Green avatar
08:56, 24/06/2019
Business > Green Business > Νέα

Τα 475 εκατομμύρια ευρώ έφτασαν οι επενδύσεις της Grecotel

Civiltech

Επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 62 εκατομμυρίων ευρώ για την περίοδο 2018-2019 ολοκλήρωσε ο όμιλος Ν. Δασκαλαντωνάκη-Grecotel σε υποδομές φιλοξενίας της περιφέρειας και συγκεκριμένα σε Κρήτη, Κέρκυρα, Ρόδο, Χαλκιδική και Πελοπόννησο. Περεταίρω επενδύσεις προγραμματίζονται και για την περίοδο 2019-2020, αναφέρουν στην «Κ» πηγές της διοίκησης του ομίλου. Τα τελευταία 14 χρόνια η Grecotel έχει ήδη δαπανήσει συνολικά 475 εκατ. ευρώ, για επενδύσεις που αφορούν νεόδμητες μονάδες, ανακαινίσεις, επεκτάσεις και αναβαθμίσεις υφιστάμενων ξενοδοχείων, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Το άρτι ολοκληρωθέν πρόγραμμα των 62 εκατ. αφορά σε ριζικές ανακαινίσεις και επεκτάσεις σε πολυτελή ξενοδοχειακά συγκροτήματα όπως τα Corfu Imperial και Lux.Me Daphnila Bay στην Κέρκυρα, Pella Beach στην Χαλκιδική, Casa Marron (πρώην Lakopetra Beach) στην Αχαΐα, Lux.Me White Palace στο Ρέθυμνο και το Lux.Me Rhodos. Πρόκειται για, ανακαινισμένα συγκροτήματα «τρίτης γενιάς», όπως τα χαρακτηρίζει ο όμιλος. Επίσης συνεχίζεται το πρόγραμμα ευρείας ανακαίνισης στο Riviera Olympia & Aqua Park σε έκταση 1.900 στρεμμάτων, στην Κυλλήνη όπου σε βάθος χρόνου έχουν ήδη δαπανηθεί 103 εκατ. ευρώ. Το mega resort αυτό, που φέτος συμπληρώνει 15 έτη λειτουργίας, προικίστηκε με επιπλέον 5 νέα θεματικά εστιατόρια, και τη νέες υπηρεσίες στις εμβαδού 4.400 τ.μ. πισίνες αλλά και στην 2 χλμ. αμμώδη παραλία του συγκροτήματος. Τα 4 ξενοδοχεία που το συνθέτουν το συγκρότημα διαθέτουν 33 πολυτελείς βίλες με πισίνα, 26 σουίτες, 417 πολυτελή δωμάτια και 167 bungalows. Έτσι η δυναμικότητά του έφθασε στα συνολικά 643 δωμάτια (1.623 κλίνες), 23 εστιατόρια (εκ των οποίων 5 καινούργια φέτος) ενώ διαθέτει Spa και κέντρο θαλασσοθεραπείας 4.500 τ.μ., συνεδριακό κέντρο δυναμικότητας 1.800 ατόμων, και, πλέον, και υδροψυχαγωγικό πάρκο Aqua Park, 20.000 τ.μ.

Η Grecotel στις 32 ξενοδοχειακές μονάδες που διαχειρίζεται (60 στην 45χρονη πορεία της), έχει δυναμικότητα φιλοξενίας που αγγίζει τα 6.000 δωμάτια (12.800 κρεβάτια). Σύμφωνα μάλιστα με πηγές της αγοράς, ο αριθμός αυτός ενδέχεται να αυξηθεί σύντομα. Επί του παρόντος πάντως στα 32 ξενοδοχεία της πραγματοποιούνται 2.052.000 διανυκτερεύσεις ετησίως από 350.000 επισκέπτες, απασχολούνται 6.700 εργαζόμενοι, και βρίσκεται, σύμφωνα με τα στοιχεία της ICAP, στην πρώτη θέση μεταξύ των ξενοδοχειακών ομίλων της χώρας, κατέχοντας το 4% της ελληνικής αγοράς.

Οι 32 μονάδες βρίσκονται σε Κρήτη, Κέρκυρα, Μύκονο, Ρόδο, Κω, Αθήνα, Σούνιο, Πελοπόννησο, Χαλκιδική, Λάρισα και Αλεξανδρούπολη. Ο όμιλος λειτουργεί δε 8 γραφεία πωλήσεων σε όλο τον κόσμο και προσελκύει πελάτες που προέρχονται από 170 χώρες.

Σύμφωνα με πηγές του ομίλου κατά την περίοδο 2004-2018 πραγματοποίησε αθροιστικά κύκλος εργασιών ύψους 2,25 δισεκατομμυρίων ευρώ ενώ η Grecotel κατέβαλε 340 εκατομμύρια σε φόρους, 280 εκατομμύρια σε εισφορές σε ασφαλιστικά ταμεία και 680 εκατομμύρια σε αμοιβές προσωπικού. Από τον όμιλο υπολογίζεται πως η δραστηριότητά του συνέβαλε επιπροσθέτως στις τοπικές οικονομίες με ποσό άνω των 1,7 δις ευρώ, κονδύλι (εξαιρουμένων των χρεώσεων των ξενοδοχείων) προερχόμενο αμιγώς από τη δαπάνη των πελατών του στις περιοχές που έχουν έδρα οι μονάδες του.

Αναφερόμενη στο επενδυτικό πρόγραμμα του ομίλου και ειδικότερα σε αυτό του Riviera Olympia & Aqua Park, η διευθύνουσα σύμβουλος Μάρι Δασκαλαντωνάκη υπογραμμίζει πως «οι αυξημένες απαιτήσεις της υψηλού επιπέδου πελατείας μας, επιβάλλουν γενναίες επενδυτικές κινήσεις οι οποίες παράλληλα οφείλουν να διατηρούν το ύφος, τις ιδρυτικές αξίες και παρακαταθήκες του ομίλου. Ταυτόχρονα εξασφαλίζουμε value for money υπηρεσίες με επίκεντρο την ελληνική οικογένεια που επιθυμεί μοναδικές εμπειρίες για τις διακοπές της. Διαρκής στόχος μας είναι το πάντρεμα της πολυτελούς εμπειρίας με την αυθεντικότητα και τη βιώσιμη ανάπτυξη ενός προορισμού» και « η στήριξη της πολυτελούς υποδομής φιλοξενίας στην ελληνική περιφέρεια που αποτελεί και την ναυαρχίδα του τουρισμού της χώρας».

ΗΛΙΑΣ ΜΠΕΛΛΟΣ

kathimerini.gr

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

B2Green
By B2Green.gr 08:56, 24/06/2019

3DR - Μελέτη στατικής επάρκειας αυθαιρέτου
14o ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ»
The Solar Future Greece 2019
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL