Το μήνυμα της ανακύκλωσης ταξιδεύει σε όλη την Κρήτη

Το μήνυμα της ανακύκλωσης ταξιδεύει σε όλη την Κρήτη

Thermogas

Το 1ο πανευρωπαϊκά «ΚΙΝΗΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ», συνεχίζει την πορεία του σε όλη την Ελλάδα περνώντας από το Ηράκλειο Κρήτης. Μετά την ιδιαίτερα επιτυχημένη παρουσία του στα Χανιά, όπου, κατά τη διάρκεια των 3 εβδομάδων παραμονής του, το επισκέφθηκαν πάνω από 1.500 μαθητές και δημότες, το ΚΙΝΗΤΟ ΚΕΝΤΡΟ θα βρίσκεται από την Τετάρτη 26/6/2019 έως την Παρασκευή 12/7/2019 στην Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο.

Καθημερινά, μικροί και μεγάλοι, πολίτες και φορείς επισκέπτονται το «ΚΙΝΗΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ» και εκπαιδεύονται μέσα από μία ωριαία παρουσίαση με προβολή βίντεο. Με το πέρας της θεωρητικής εκπαίδευσης, πραγματοποιείται το πρακτικό μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Οι πολίτες ανακυκλώνουν στο αυτόματο μηχάνημα ανταποδοτικής ανακύκλωσης υψηλής τεχνολογίας (πλαστικές και μεταλλικές συσκευασίες), βιώνοντας έτσι στην πράξη τη διαδικασία της ανακύκλωσης, ενώ ταυτόχρονα μπαίνουν στην κλήρωση για μεγάλα έπαθλα: ACTION CAMERA, TABLET & ΗΧΕΙΑ BLUETOOTH.

Το «ΚΙΝΗΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ» έχει αναπτυχθεί από την ΤΕΧΑΝ στο πλαίσιο του εγκεκριμένου από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Ατομικού Συστήματος Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών» της ΑΒ Βασιλόπουλος, με στόχο την ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης των μαθητών και την εκπαίδευση των δημοτών στα θέματα της βιώσιμης ανάπτυξης και της κυκλικής οικονομίας. Η ηλεκτρική ενέργεια που απαιτείται για τη λειτουργία του αυτόματου μηχανήματος ανταποδοτικής ανακύκλωσης μεταλλικών και πλαστικών συσκευασιών, αλλά και των οπτικοακουστικών μέσων του «ΚΙΝΗΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ», εξασφαλίζεται από ειδικό σύστημα φωτοβολταϊκών πάνελς, αξιοποιώντας την ηλιακή ενέργεια, αποτελώντας ένα μοναδικό παράδειγμα «πράσινης και οικολογικής» Δράσης.

Από τον Απρίλιο του 2018, το «ΚΙΝΗΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ» έχει ήδη λειτουργήσει σε πολλούς Δήμους της Αττικής με εξαιρετικά σημαντικά αποτελέσματα, μεταξύ των οποίων ο Δήμος Αγ. Βαρβάρας, ο Δήμος Αγ. Παρασκευής, ο Δήμος Ν. Σμύρνης, ο Δήμος Πειραιά, κ.α., αλλά και εκτός Αττικής, σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα. Πάνω από 20.000 μαθητές έχουν ήδη παρακολουθήσει τις δράσεις του και έχουν ανακυκλωθεί περισσότερες από 60.000 μεταλλικές και πλαστικές συσκευασίες.

Επόμενος σταθμός του «ΚΙΝΗΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ» θα είναι το Ρέθυμνο από 15/6/2019 έως 2/8/2019, ολοκληρώνοντας την παραμονή του για 2 ολόκληρους μήνες στη Μεγαλόνησο!

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

B2Green
By B2Green.gr 19:02, 24/06/2019
ΔΕΠΑ
Climatherm Energy 2020»
Verde.Tec 2020»
Energy Commodities 2020»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL