Οι Αμερικανοί ζητούν δράση κατά της κλιματικής αλλαγής εφόσον όμως δεν τους κοστίσει πολύ

Οι Αμερικανοί ζητούν δράση κατά της κλιματικής αλλαγής εφόσον όμως δεν τους κοστίσει πολύ

Thermogas

Σχεδόν το 70% των Αμερικανών, ανάμεσά τους και η πλειονότητα των Ρεπουμπλικάνων, θέλουν οι Ηνωμένες Πολιτείες να αναλάβουν "επιθετική" δράση για να καταπολεμήσουν την κλιματική αλλαγή -- αλλά μόνο το ένα τρίτο θα υποστήριζε έναν επιπλέον φόρο 100 δολαρίων τον χρόνο για να βοηθήσει στην επίτευξη αυτού του στόχου, σύμφωνα με δημοσκόπηση των οργανισμών Reuters/Ipsos που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Τα αποτελέσματα υπογραμμίζουν μια κρίσιμης σημασίας πρόκληση για τους Δημοκρατικούς, οι οποίοι επιδιώκουν να βάλουν τέλος στην προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ με τις εκλογές της επόμενης χρονιάς. Πολλοί θα πρέπει να εξισορροπήσουν τις εκκλήσεις τους για αυστηρές περιβαλλοντικές κανονιστικές ρυθμίσεις με ένα πειστικό επιχείρημα ώστε να πείσουν ότι οι αλλαγές είναι καλές για τους φορολογουμένους και την οικονομία.

"Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η κλιματική αλλαγή έχει προκύψει ως ένα σημαντικό ζήτημα σ' αυτές τις εκλογές", λέει ο Γκ. Τέρι Μαντόνα, Διευθυντής του Κέντρου Πολιτικής και Δημοσίων Υποθέσεων στο Franklin and Marshal College. "Όταν όμως ερχόμαστε στο θέμα του πώς θα πληρώσεις, αυτό μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά".

Σχεδόν όλοι οι υποψήφιοι για το προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος έχουν υποστηρίξει τον στόχο της ταχείας εξάλειψης των αμερικανικών εκπομπών άνθρακα αντικαθιστώντας τα ορυκτά καύσιμα με καθαρή ενέργεια.

Όμως τα σχέδιά τους δεν είναι φθηνά. Ο Τζο Μπάιντεν, για παράδειγμα, που είναι το φαβορί για το χρίσμα των Δημοκρατικών, έχει ανακοινώσει ένα σχέδιο 1,7 τρισεκατομμυρίου δολαρίων για να εκμηδενισθούν οι εκπομπές μέχρι το 2050, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί εν μέρει με την κατάργηση των περικοπών στους φόρους στις οποίες προέβη ο Τραμπ. Η Ελίζαμπεθ Γουόρεν, στο μεταξύ, έχει ανακοινώσει ένα σχέδιο 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που θα καλυφθούν μέσω αύξησης της φορολόγησης των μεγάλων επιχειρήσεων.

Ρεπουμπλικάνοι και μερικοί συνδικαλιστές έχουν χαρακτηρίσει τις ιδέες αυτές απειλή για τις θέσεις απασχόλησης και μη εφικτές σε μια χώρα που έχει γίνει ο κορυφαίος παραγωγός πετρελαίου στον κόσμο.

Οι Αμερικανοί εν γένει υποστηρίζουν τις εκκλήσεις των Δημοκρατικών για επείγουσα δράση κατά της κλιματικής αλλαγής, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα μεγαλύτερο των 3.000 ανθρώπων στο διάστημα από τις 11 έως τις 14 Ιουνίου. Η πλειονότητα πιστεύει πως οι ΗΠΑ θα πρέπει να περάσουν σε 100% καθαρή ενέργεια μέσα σε μια δεκαετία και πως η καθαρή ενέργεια "θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και ανάπτυξη", αντί "να πλήξει τις θέσεις εργασίας και την οικονομία".

Όμως τα σχέδια χάνουν γρήγορα υποστήριξη, όταν οι ψηφοφόροι αισθάνονται πως θα να καταβάλουν προσωπικά ένα τίμημα, όπως να πληρώσουν επιπλέον φόρους και υψηλότερους λογαριασμούς ηλεκτρικού ή να αλλάξουν το αυτοκίνητο που έχουν σήμερα μ' ένα ηλεκτρικό, έδειξε η δημοσκόπηση.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, 69% των Αμερικανών --περιλαμβανομένων του 56% των Ρεπουμπλικάνων και του 71% των ανεξάρτητων-- πιστεύουν πως οι ΗΠΑ χρειάζεται να αναλάβουν "επιθετική" δράση για να καταπολεμήσουν την κλιματική αλλαγή.

Περίπου 78% πιστεύουν πως η κυβέρνηση θα πρέπει να επενδύσει περισσότερα χρήματα για να αναπτύξει πηγές καθαρής ενέργειας όπως η ηλιακή, η αιολική και η γεωθερμική, περιλαμβανομένων του 69% των Ρεπουμπλικάνων και του 79% των ανεξάρτητων.

Περίπου 65% των Αμερικανών δηλώνουν Ρεπουμπλικάνοι ή Δημοκρατικοί, ενώ 23% δηλώνουν ανεξάρτητοι, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

Περισσότεροι από τους μισούς Αμερικανούς υποστηρίζουν λιγότερο ή περισσότερο την ιδέα να σταματήσει πλήρως μέσα σε 10 χρόνια η χρήση ορυκτών καυσίμων στις ΗΠΑ. Ανάμεσά τους και το ένα τρίτο των Ρεπουμπλικάνων και το 57% των ανεξάρτητων.

Οι περισσότεροι Αμερικανοί πιστεύουν πως μια τέτοια μετάβαση στην καθαρή ενέργεια θα είναι καλή για την οικονομία, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

Περίπου 58% πιστεύουν ότι θα παραγάγει θέσεις εργασίας και ανάπτυξη, ενώ μόλις 14% πιστεύουν πως η καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής θα καταργήσει θέσεις εργασίας και θα βλάψει την οικονομία.

Μεταξύ αυτών που πιστεύουν πως η καθαρή ενέργεια μπορεί να είναι καλή για τις θέσεις εργασίας και την οικονομία είναι το 43% των Ρεπομπλικάνων και το 62% των ανεξάρτητων, έδειξε η δημοσκόπηση.

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

B2Green
By B2Green.gr 16:54, 26/06/2019
ΔΕΠΑ
Climatherm Energy 2020»
Verde.Tec 2020»
Energy Commodities 2020»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL