Συνδικαλιστές Λάρκο: Είχαμε συμφωνία για τη σύμβαση, μας χαλάσατε τη δουλειά

B2Green avatar
09:27, 05/07/2019
Business > Green Business > Απόψεις

Συνδικαλιστές Λάρκο: Είχαμε συμφωνία για τη σύμβαση, μας χαλάσατε τη δουλειά

Civiltech

Από την Πέμπτη 20 Ιουνίου, η διοίκηση της Λάρκο και το σωματείο των εργαζομένων είχαν καταλήξει σε συμφωνία για τη νέα επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας. Αυτό αποκαλύπτει ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων Λάρκο, που παρουσιάζει αναλυτικά το χρονικό των διαπραγματεύσεων με τη διοίκηση της υπό χρεωκοπία κρατικής βιομηχανίας νικελίου, για την υπογραφή νέας ΕΣΣΕ με αυξημένο κόστος μισθοδοσίας, πλήθος παροχών και προνομίων.

Όπως συγκεκριμένα αναφέρει η ανακοίνωση των συνδικαλιστών "Την Πέμπτη 20-06-2019 και ώρα 13:00 , μετά από πρόσκληση της επιτροπής κατεβήκαμε στην έδρα της ΛΑΡΚΟ για το θέμα της σύμβασης. Εκεί, η επιτροπή από την πλευρά της ΛΑΡΚΟ δέχτηκε στο σύνολο το τελικό σχέδιο του σωματείου όπου είχε ψηφιστεί και από τη Γ.Σ.

Οι διαπραγματεύσεις έκλεισαν και η Διοίκηση δεσμεύτηκε ότι θα κάνει θετική εισήγηση στο Δ.Σ της ΛΑΡΚΟ , επιδιώκοντας από την πλευρά της την ψήφιση από το Δ.Σ της ΛΑΡΚΟ και την έγκριση για την τελική υπογραφή. Σε αυτή τη συνάντηση και κάτω από αυτό το κλίμα, η Διοίκηση ζήτησε από εμάς να αναστείλουμε την απεργία του Σαββάτου 22-06-2019".

Ακολούθησε η συνεδρίαση του ΔΣ της Λάρκο στις 27 Ιουνίου όπου σύμφωνα με την ανακοίνωση "όντως η Διοίκηση έκανε θετική εισήγηση. Όντως η πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ της ΛΑΡΚΟ, όπως προκύπτει από τα πρακτικά της συνεδρίασής τους ήταν υπέρ της υπογραφής. Αλλά , επειδή δύο μέλη του Δ.Σ της ΛΑΡΚΟ ζήτησαν διευκρινιστικές απαντήσεις για ορισμένα θέματα της σύμβασης, όπως καταγράφτηκε και στα πρακτικά τους, ορίστηκε νέο ΔΣ για την Πέμπτη 4 Ιουλίου έτσι ώστε να προχωρήσουν στην τελική ψήφιση και έγκριση".

Ωστόσο όπως αναφέρει η ανακοίνωση στο μεσοδιάστημα μεσολάβησαν τα δημοσιεύματα και στη συνέχεια παρέμβαση από το ΤΑΙΠΕΔ που ζήτησε εξηγήσεις για την ΕΣΣΕ.

Ως εκ τούτου, "η Διοίκηση της ΛΑΡΚΟ ανέστειλε το προκαθορισμένο Δ.Σ για σήμερα Πέμπτη (04-07-2019) , χωρίς να μας λέει πότε θα το πραγματοποιήσει" αναφέρει η ανακοίνωση των συνδικαλιστών.

Στην ίδια ανακοίνωση, το σωματείο των εργαζομένων της Λάρκο απροκάλυπτα απαιτεί όχι μόνο "την υπογραφή και εφαρμογή της ΕΣΣΕ" αλλά επιπρόσθετα να φορτωθεί το βάρος ο φορολογούμενος: "Οι εργαζόμενοι απαιτούμε η ΛΑΡΚΟ να χρηματοδοτηθεί από τον κύριο Μέτοχο, το Κράτος... και παράλληλα οι εργαζόμενοι να μην είμαστε σκλάβοι , να έχουμε δικαιώματα , καλές αμοιβές , να δουλεύουμε με ασφάλεια και με υγιεινή" αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση των συνδικαλιστών.

Του Χάρη Φλουδόπουλου

capital.gr

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

B2Green
By B2Green.gr 09:27, 05/07/2019
3DR - Μελέτη στατικής επάρκειας αυθαιρέτου
Πράσινη ανάπτυξη για όλους
The Solar Future Greece 2019
Bravo Awards 2019
INVENT ICT
ΕΛΙΠΥΚΑ - 1ο Συνέδριο Πυροπροστασίας Κατασκευών
Climatherm Energy 2020»
Verde.Tec 2020»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL