ΥΠΕΝ: Με ρεύμα… Βρυξελλών οι μεταρρυθμίσεις στην ενέργεια

ΥΠΕΝ: Με ρεύμα… Βρυξελλών οι μεταρρυθμίσεις στην ενέργεια

Thermogas

Η κατά γράμμα εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων της Ε.Ε. στην εγχώρια αγορά ενέργειας επιδιώκεται, σύμφωνα με αρμόδιους παράγοντες, να συμβολιστεί από την κυβέρνηση με δύο τρόπους:

Ο πρώτος είναι με την επαναφορά του χαρτοφυλακίου του υφυπουργού ΠΕΝ με αρμοδιότητα την ενέργεια και τους φυσικούς πόρους και ο δεύτερος με την τοποθέτηση στη θέση αυτή του Γεράσιμου Θωμά.

Τεχνοκράτης και με πολυετή θητεία σε όργανα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο κ. Θωμάς ήταν από το 2014 αναπληρωτής γενικός διευθυντής Ενέργειας της γενικής διεύθυνσης Ενέργειας (DG ENERGY). Υπέρμαχος της απανθρακοποίησης της ενιαίας αγοράς και της μετάβασης στις καθαρές μορφές ενέργειας (ΑΠΕ και αποθήκευση), των πολλαπλών και διαφοροποιημένων πηγών φυσικού αερίου της Ε.Ε. επιλέχθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το κρίσιμο χαρτοφυλάκιο της ενέργειας.

Ο κ. Θωμάς είχε επίσης θητεύσει την περίοδο 2005 – 2007 και διευθυντής του Επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Χοακίν Αλμούνια, ενώ για περίπου ενάμιση χρόνο τον Μάρτιο του 2003 με τον Σεπτέμβριο του 2004 ήταν κι αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Ευρ. Επιτροπής.

Την τελευταία πενταετία των επίπονων διαπραγματεύσεων της Αθήνας με τους δανειστές ήταν στο απέναντι τραπέζι. Αποτελούσε το διαύλο επικοινωνίας με τις Βρυξέλλες για κρίσιμα ενεργειακά θέματα, και επιδίωκε πάντα την εξεύρεση μίας ισορροπημένης λύσης.

Ο κ. Θωμάς τώρα θα είναι στην από «εδώ» πλευρά του τραπεζιού και σίγουρα ένα από τα ακανθώδη θέματα που θα κληθεί να χειριστεί μιλώντας και στη γλώσσα των Ευρωπαίων είναι αυτό του σχεδίου διάσωσης της ΔΕΗ σε συνδυασμό με την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρισμού.

Οι πολιτικές διείσδυσης των ΑΠΕ, των ηλεκτρικών διασυνδέσεων αλλά κυρίως η επίσπευση του target model (ενοποίηση της ελληνικής αγοράς με τις περιφερειακές αγορές) θα είναι επίσης στα σημεία αιχμής του χαρτοφυλακίου του.

euro2day.gr

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

B2Green
By B2Green.gr 09:03, 09/07/2019
The Solar Future Greece 2019
Bravo Awards 2019
INVENT ICT
ΕΛΙΠΥΚΑ - 1ο Συνέδριο Πυροπροστασίας Κατασκευών
Climatherm Energy 2020»
Verde.Tec 2020»
Energy Commodities 2020»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL