Οι ΗΠΑ αυξάνουν την κυριαρχία τους στην παραγωγή φυσικού αερίου

Οι ΗΠΑ αυξάνουν την κυριαρχία τους στην παραγωγή φυσικού αερίου

Thermogas

Η έκθεση στατιστικών στοιχείων του 2019 για την Παγκόσμια Ενέργεια που δημοσίευσε πρόσφατα η BP παρέχει μια περιεκτική εικόνα της προσφοράς και της ζήτησης για τις σημαντικότερες πηγές ενέργειας σε επίπεδο χωρών. Σε αυτό το άρθρο, θα καλύψω την παραγωγή και κατανάλωση του φυσικού αερίου.

Από τα ορυκτά καύσιμα, το φυσικό αέριο έχει τις χαμηλότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα ανά μονάδα ενέργειας που καταναλώνεται. Για το λόγο αυτό, το φυσικό αέριο έχει γίνει ένα από τα καύσιμα επιλογής για τις χώρες που επιθυμούν να μειώσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Εδώ και περισσότερο από 50 χρόνια, η ζήτηση φυσικού αερίου παρουσιάζει μια σχεδόν αδιάκοπη πορεία ανάπτυξης. Από τότε που η BP άρχισε να παρακολουθεί τους αριθμούς το 1965, η παγκόσμια κατανάλωση φυσικού αερίου αυξήθηκε κατά περισσότερο από έξι φορές, σε σύγκριση με την τριπλασιασμό της παγκόσμιας κατανάλωσης πετρελαίου στο ίδιο διάστημα.

Οι ΗΠΑ παραμένουν ο παγκόσμιος ηγέτης τόσο στην κατανάλωση όσο και στην παραγωγή φυσικού αερίου. Τα 79,1 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια (BCF) που οι ΗΠΑ κατανάλωσαν το 2018 ήταν σχεδόν ίσα με την ποσότητα που κατανάλωσε ολόκληρη η περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού (79,9 BCF) και 80% περισσότερο από τα 44,0 BCF που κατανάλωσε η Ρωσία, η δεύτερη μεγαλύτερη καταναλώτρια χώρα παγκοσμίως.

Η κατανάλωση φυσικού αερίου αναπτύσσεται σε όλες τις περιοχές του κόσμου εκτός από την Ευρώπη, η οποία σημείωσε μέση ετήσια πτώση 1,0% την τελευταία δεκαετία. Στο άλλο άκρο, η μέση ετήσια κατανάλωση αυξήθηκε την τελευταία δεκαετία κατά 5,6% στη Μέση Ανατολή και κατά 5,0% στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.

Οι ΗΠΑ έγιναν ο κορυφαίος παραγωγός φυσικού αερίου στον κόσμο ως αποτέλεσμα της έκρηξης της παραγωγής σχιστολιθικού αερίου. Το 2005, οι ΗΠΑ ήταν πολύ πίσω από τη Ρωσία στη δεύτερη θέση στη συνολική παραγωγή φυσικού αερίου. Ωστόσο, μεταξύ του 2005 και του 2018, η παραγωγή φυσικού αερίου στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 70% και έτσι πήραν το προβάδισμα. Πέρυσι, οι ΗΠΑ διεύρυναν την απόστασή τους από τον δεύτερο, καθώς πρόσθεσαν επιπλέον 11,5% στη συνολική παραγωγή φυσικού αερίου. Η Ρωσία αύξησε πέρυσι την παραγωγή φυσικού αερίου κατά 5,3%.

Το 2018, οι ΗΠΑ παρήγαγαν το 21,5% του παγκόσμιου φυσικού αερίου, ενώ η Ρωσία ήταν στη δεύτερη θέση με μερίδιο 17,3%. Οι ΗΠΑ παρήγαγαν περισσότερο φυσικό αέριο πέρυσι από ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, η οποία αντιπροσώπευε το 17,8% της παγκόσμιας παραγωγής φυσικού αερίου το 2018.

Η Ρωσία εξακολουθεί να κυριαρχεί στο παγκόσμιο εμπόριο φυσικού αερίου, αντιπροσωπεύοντας το 26% των παγκόσμιων εξαγωγών φυσικού αερίου. Ωστόσο, οι εξαγωγές φυσικού αερίου στις ΗΠΑ συνεχίζουν να αυξάνονται ραγδαία. Οι εξαγωγές αγωγών των ΗΠΑ αυξήθηκαν για τέταρτη συνεχή χρονιά, με το Μεξικό να απορροφά το 68% του συνόλου και τον Καναδά το υπόλοιπο 32%.

Οι εξαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου από τις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 65% από το 2017 έως το 2018. Οι ΗΠΑ εξήγαγαν ΥΦΑ σε περίπου 25 χώρες το 2018. Η περιοχή Ασίας-Ειρηνικού ήταν η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά για τις εξαγωγές ΥΦΑ των ΗΠΑ, λαμβάνοντας το 53% το 2018.

Ο μόνος τομέας που έχει αναπτυχθεί ταχύτερα από το φυσικό αέριο είναι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

capital.gr

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

B2Green
By B2Green.gr 15:24, 09/07/2019
Bravo Awards 2019
ΕΛΙΠΥΚΑ - 1ο Συνέδριο Πυροπροστασίας Κατασκευών
Climatherm Energy 2020»
Verde.Tec 2020»
Energy Commodities 2020»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL