ΛΑΡΚΟ: Συνεχίζεται ο εμπαιγμός της διοίκησης με τη σύμβαση ''δώρο''

B2Green avatar
09:07, 15/07/2019
Business > Green Business > Νέα

ΛΑΡΚΟ: Συνεχίζεται ο εμπαιγμός της διοίκησης με τη σύμβαση ''δώρο''

Civiltech

Δεν εγκαταλείπει η διοίκηση της ΛΑΡΚΟ την προσπάθεια να περάσει από το διοικητικό συμβούλιο την ειδική συλλογική σύμβαση - πρόκληση που απεσύρθη άρον άρον πριν τις εκλογές. Τότε η δημοσιοποίησή της είχε προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων ακόμη και από τους εκπροσώπους των βασικών μετόχων, που επιχειρήθηκε να βρεθούν προ τετελεσμένων.

Μετά από ανάπαυλα ολίγων ημερών η υπ᾽ ατμόν διοίκηση της χρεωκοπημένης βιομηχανίας του προέδρου Μ. Ρένεση και του διευθύνοντος συμβούλου Ε. Κουτσλιωτάκη, που είχε οριστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και η θητεία της λήγει σε ένα μήνα, ζήτησε να συγκληθεί εκ νέου το ΔΣ για αύριο Τρίτη 16 Ιουλίου.

Την ίδια στιγμή βεβαίως που η διοίκηση της Λάρκο επιχειρεί να προσθέσει προβλήματα με την υπογραφή της επίμαχης ΕΣΣΕ, συνεχίζεται η μη πληρωμή των μηνιαίων λογαριασμών της βιομηχανίας προς τη ΔΕΗ, ενώ και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς άλλους προμηθευτές αυξάνονται.

Υπενθυμίζεται ότι πριν τις εκλογές επιχειρήθηκε δύο φορές να περάσει η σύμβαση που διαμορφώθηκε μετά από πρόταση των συνδικαλιστικών παρατάξεων των εργαζομένων στη Λάρκο, ωστόσο την πρώτη φορά μέλη του ΔΣ ζήτησαν να παρουσιαστεί η αναλυτική κοστολόγηση. Επιπλέον θέλησαν να πληροφορηθούν εάν η ΕΣΣΕ είναι συμβατή με το business plan που έχει εκπονήσει η εταιρεία Oliver Wyman για τη Λάρκο. Στη δεύτερη προσπάθεια, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Α. Ξενόφος ζήτησε με επιστολή του προς τη διοίκηση της ΛΑΡΚΟ, να μην προχωρήσουν ενέργειες ή αποφάσεις που επιβαρύνουν τα κόστη της εταιρείας.

Η υπόθεση της υπό κρατικό έλεγχο βιομηχανίας παραγωγής νικελίου Λάρκο αποτελεί ένα ακόμη φλέγον θέμα που καλείται να διαχειριστεί η νέα κυβέρνηση, υπό την έννοια ότι η εταιρεία είναι ουσιαστικά χρεοκοπημένη παράγοντας ημερήσιες ζημιές αρκετών χιλιάδων δολαρίων. Παράλληλα η εταιρεία χρωστά σημαντικά ποσά σε προμηθευτές και εργολάβους, που βρίσκονται σε οριακή κατάσταση, ενώ υπάρχουν και μια σειρά από άλλα προβλήματα όπως η μη συμμόρφωση με τους κανόνες για τις εκπομπές ρύπων κλπ. Τα προβλήματα αυτά που έχουν μετατρέψει τη βιομηχανία μηχανή παραγωγής χρεών ενώ τα σοβαρά προβλήματα έλλειψης συνθηκών ασφάλειας έχουν τραγικές επιπτώσεις για τους ίδιους τους εργαζόμενους. Προ ημερών μάλιστα σημειώθηκε νέο εργατικό δυστύχημα στις εγκαταστάσεις της Λάρκο κατά το οποίο έχασε τη ζωή του νέος εργαζόμενος.

Του Χάρη Φλουδόπουλου

capital.gr

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

Building Green Open Space 2019
B2Green
By B2Green.gr 09:07, 15/07/2019

3DR - Μελέτη στατικής επάρκειας αυθαιρέτου
ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2019
14o ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ»
The Solar Future Greece 2019
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL