ΔΕΗ: Η κρυφή ατζέντα Παναγιωτάκη για τη διάσωση της εταιρείας

ΔΕΗ: Η κρυφή ατζέντα Παναγιωτάκη για τη διάσωση της εταιρείας

Thermogas

Μπορεί ο κ. Μανόλης Παναγιωτάκης να παραιτήθηκε από την διοίκηση της ΔΕΗ ακριβώς πριν μία εβδομάδα, ωστόσο στην συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος Κωστή Χατζηδάκη πήγε προετοιμασμένος για να... υποβοηθήσει το σχέδιο εξυγίανσης της εταιρείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το στέλεχος της ΔΕΗ που συνεχίζει να κρατάει τα ηνία της Επιχείρησης μέχρι να βρεθεί ο αντικαταστάτης του, πρότεινε στον υπουργό δύο λύσεις για να αρθεί το οικονομικό αδιέξοδο της εταιρείας και για να μπορέσει να εισρεύσει ζεστό χρήμα στα ταμεία της.

Μεταξύ άλλων λοιπόν, ο κ. Παναγιωτάκης πρότεινε να συνεχιστεί η πώληση των λιγνιτικών μονάδων αλλά με άλλο σχεδιασμό, προφανώς φοβούμενος ότι η ατζέντα της νέας διακυβέρνησης φέρνει στο τραπέζι τις υδροηλεκτρικές μονάδες.

Κατανοώντας ότι το επενδυτικό ενδιαφέρον είναι ανύπαρκτο, όπως άλλωστε φάνηκε από την άγονη διαδικασία της περασμένης Δευτέρας καθώς δεν προσήλθε κανείς να υποβάλλει δεσμευτική προσφορά, πρότεινε την επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για δύο «καλάθια» που θα περιλαμβάνουν το 51% των μετοχών των δύο θυγατρικών Μεγαλόπολης και Φλώρινας, καθώς και το μάνατζμεντ.

Ο κ. Παναγιωτάκης, σύμφωνα με πληροφορίες επανέλαβε και την πρόταση που είχε ανακοινώσει κατά την γενική συνέλευση για είσοδο στρατηγικού επενδυτή. Μόνο που αυτή την φορά έγινε λίγο πιο συγκεκριμένος. Μίλησε για πώληση μετοχών σε

επενδυτικό fund άποψη που έχουν εκφράσει και άλλα στελέχη της ΔΕΗ πηγαίνοντας την κουβέντα ένα βήμα πιο πέρα. Όπως έχουν αναφέρει ένα τέτοιο επενδυτικό fund θα μπορούσε να είναι το αγγλοαμερικανικό fund Silchester International Investors, το οποίο παρά τα οικονομικά προβλήματα της ΔΕΗ, διατηρεί ακόμη ένα σημαντικό ποσοστό των μετοχών της.

Η κυβέρνηση θα παρουσιάσει τον στρατηγικό σχεδιασμό της για την ΔΕΗ το προσεχές Σαββατοκύριακο στις προγραμματικές δηλώσεις, χωρίς όμως να μπαίνει σύμφωνα με πληροφορίες στις λεπτομέρειες του εγχειρήματος που θα χρειαστεί ακόμη χρόνο για να οριστικοποιηθεί. Σήμερα αναμένεται και η πρώτη άτυπη συνάντηση του κ. Χατζηδάκη με τους θεσμούς, στην οποία κεντρικό θέμα θα είναι η βιωσιμότητα της ΔΕΗ και οι αλλαγές που πρέπει να προωθηθούν για την επόμενη ημέρα, ενώ το απόγευμα θα συναντηθεί με τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, οι οποίοι δια του προέδρου τους έχουν αντιδράσει στις δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας περί απαξίωσης του δικτύου και των υποδομών.

Μαριάννα Τζάννε

newmoney.gr

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

B2Green
By B2Green.gr 09:37, 17/07/2019
ΠΣΕΜ Παθολογία Κτιρίων 2019

Bravo Awards 2019
ΕΛΙΠΥΚΑ - 1ο Συνέδριο Πυροπροστασίας Κατασκευών
Climatherm Energy 2020»
Verde.Tec 2020»
Energy Commodities 2020»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL