Συνεργασία ΕΔΕΥ με Lloyds Register για σχέδιο έκτακτης ανάγκης

Συνεργασία ΕΔΕΥ με Lloyds Register για σχέδιο έκτακτης ανάγκης

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συνεργασία μεταξύ της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) και του Lloyd's Register για την κατάρτιση του Εθνικού Σχεδίου Αντιμετώπισης Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης σε Υπεράκτιες Εγκαταστάσεις Υδρογονανθράκων.

Η διεθνής εμπειρία του Lloyd's Register σε θέματα ασφάλειας υπεράκτιων δραστηριοτήτων σε συνδυασμό με την αντίστοιχη ευρωπαϊκή εμπειρία των στελεχών της ΕΔΕΥ αποτέλεσαν τα εχέγγυα για τη διαμόρφωση της πρώτης έκδοσης ενός σχεδίου που να εξασφαλίζει την έγκαιρη και συντονισμένη απόκριση των άμεσα εμπλεκόμενων φορέων.

Όπως σημειώνει ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΔΕΥ, Γιάννης Μπασιάς «Με υψηλό αίσθημα ευθύνης και εντατική δουλειά, μαζί με τoν πολύτιμο σύμβουλό μας, το Lloyd's Register, καταρτίσαμε το προσχέδιο του πρώτου Εθνικού Σχεδίου Αντιμετώπισης Καταστάσεων Εκτάκτου Ανάγκης σε Υπεράκτιες Εγκαταστάσεις Υδρογονανθράκων. Προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια, μέσα από τη δημιουργία των πλέον αποτελεσματικών διαδικασιών κι υποδομών, αξιοποιώντας τα επιτυχημένα διεθνή πρότυπα».

«Με γνώμονα την ασφάλεια της ζωής, την προστασία του περιβάλλοντος και τη διεθνή εμπειρία, συνεργαστήκαμε εντατικά με την ΕΔΕΥ τους τελευταίους μήνες για να αναπτύξουμε έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό ετοιμότητας και διαχείρισης κρίσεων, που διευκολύνει τον συντονισμό, εμπνέει εμπιστοσύνη και προάγει την ασφάλεια των υπεράκτιων εργασιών έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων, ώστε να αποφευχθούν επιπτώσεις στην υγειά και το περιβάλλον», υπογραμμίζει ο Θεοδόσης Σταματέλλος, Περιφερειακός Διευθυντής Νότιας Ευρώπης για τον Lloyd's Register.

Η συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών για την εκπόνηση του Εθνικού Σχεδίου προέκυψε μετά από Διαγωνιστική Διαδικασία που εκπόνησε η ΕΔΕΥ.

Υπενθυμίζεται ότι το Εθνικό Σχέδιο στοχεύει στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών σε υπεράκτιες εγκαταστάσεις υδρογονανθράκων κι ότι η πρώτη έκδοσή του έχει ήδη αποσταλεί προς διαβούλευση στους άμεσα εμπλεκόμενους φορείς, όπως το Λιμενικό Σώμα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

euro2day.gr

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

Building Green Open Space 2019
B2Green
By B2Green.gr 10:51, 18/07/2019

Τελευταία άρθρα B2Green

Δείτε περισσότερα...

ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2019
14o ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ»
The Solar Future Greece 2019
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL